La gelateria Badiani, una de les més antigues del món i que es va crear a Florència el 1932, ens delecta en l’inici d’aquest any amb dolces i interessants novetats. Amb diferents establiments a l’àrea metropolitana de Barcelona (tres a la ciutat comtal i un a Sant Cugat), el gelat Buontalenti -creat per Paolo Pomposi l’any 1960- segueix evolucionant per fer-nos viure temptacions irresistibles.
Els sabors Dark, Caramel i Coconut ja estan a la vostra disposició per brindar-vos l’oportunitat viure una experiència entorn al ‘gelato’. Una equilibrada mescla de tradició i modernitat que deixa empremta gràcies a un sabor veritablement irresistible, i del que hem estat partícips a la gelateria del carrer Roselló nº232 de Barcelona. Una botiga força simbòlica per la marca, ja que va ser la primera en obrir portes al territori català, concretament el 21 d’abril del 2022.
Re(trobaments) a Badiani Roselló
Una de les grans alegries que ens trobem a Roselló nº232 és en Gabriel Sierralta, gelato maker, fa anys ens vam conèixer per primer cop a Port Aventura, quan ell formava part de l’equip del reconegut mestre pastisser Christian Escribà. Benvingudes casualitats de la vida i que ens ajuden, encara més, a entendre el context de la creativitat i el sabor de Badiani «tot són ingredients naturals, no porten cap mena de conservant ni colorant i per això surt més cremós i els sabors es noten molt més, hi ha més intensitat i la gent així ho vol».
La simpatia és marca de la casa, al costat del Gabriel també hi treballa colze amb colze l’Elsa González, també gelato maker. Darrera de l’aparador, la supervisora Yolanda Rabadan, atén les nostres peticions, i la dels clients que van passant la botiga. Tot plegat amb un altre ‘ingredient’ que forma part de l’ADN de la casa, simpatia, educació i professionalitat.
(Re)inventant els sabors
Badiani ha creat tres innovadors sabors que s'uneixen als ja existents, Buontalenti Pistachio i La Dolcevita, amb l'objectiu de fer un gir contemporani a la recepta tradicional de totes les seves propostes. El Buontalenti Caramel és un cremós gelat buontalenti, enriquit amb una suau salsa de caramel que crea una explosió degustativa perfecta i equilibrada; el Buontelanti Dark, la textura única de buontalenti combinada amb una intensa salsa de xocolata negra, que ofereix un sabor atrevit i elegant. El Buontalenti Coconut, una edició limitada que es presenta amb una salsa de coco lleugerament cruixent, afegint-hi un toc exòtic i refrescant.
Els tres són fantàstics, ara bé, si com nosaltres sou viciosos de la xocolata, el Buontalenti Dark serà la vostra perdició. Ens faltaven culleretes per seguir repetint!
(Re)xperimentant el Panettone
Una de les novetats que teníem pendents de tastar era el Mini Panettone farcit de gelat. I ja ho hem fet. Una reinterpretació moderna del clàssic nadalenc italià, ideal per als amants de les postres que busquen noves experiències culinàries.
El Mini Panettone farcit de gelat està elaborat artesanalment a la capital de la regió de la Toscana. Aquest caprici combina l'esponjositat del clàssic panettone amb la frescor i cremositat d'un del gelat més distintiu de la marca, el Buontalenti. Un Mini Panettone arrodonit amb les veritables salses de Badiani; la de fastuc o La Dolcevita.