Estem immersos en les dates més gastronòmiques de l’any i en l’horitzó només queda l’àpat familiar del dia de Reis i plantar-li cara al tortell. Aixecat el teló del 2024 us proposem una recomanació gastronòmica i que trobem a la gran pantalla, el setè art ens delecta amb una pel·lícula que tot gourmand ha d’assaborir: ‘A Fuego Lento’.

Aquest film francès és la proposta que el nostre país veí fa per intentar emportar-se l’Òscar de Hollywood a la millor pel·lícula internacional. Dirigida pel vietnamita Tran Anh Hung, ‘A Fuego Lento’ és una pel·lícula dedicada a l’art de cuinar, de crear, de transformar, de delectar els paladars, sense cercar cap mena d’espectacle; i en que cada moviment de càmera ens endinsa en una pedagogia i un equilibri perfecte de sabors, aromes i amor per la cuina.

Amor en la seva vessant més emocional també n’hi ha, ja que el guió gira entorn dels protagonistes, l’Eugénie (esplèndidament interpretada per l’actriu Juliette Binoche) i el xef i amo del châteaux, Dodin Bouffant (gran paper de l’actor Benoît Magimel). Una parella de primeríssim nivell i que, com a ingredient extra, també van ser-ho en la realitat fa anys fora dels estudis.

Tran Anh Hung (premi a la millor direcció al Festival de Cannes 2023) ha dissenyat un guió absolutament excels i on la cuina és el centre narratiu i argumental. Un film de 135 minuts i en la que quedareu meravellats i hipnotitzats per l’escena inicial, en la ens mostren l’art de saber cuinar, pel treball en equip, per la visualització i ús dels ingredients i en la que es reivindica que ‘alimentar-se en una bona taula és menjar per l’ànima’ i en la que també s’apunta que ‘Déu va crear l’aigua i l’home va crear el vi’. I és que durant les més de dues hores d’història quedareu encuriosits per les referències de vins i de xampanys que s’hi realitzen en la confecció dels diferents menús.

Un assessor gastronòmic de primer nivell

A més del prestigi director, l'assessor gastronòmic de la producció és una llegenda viva anomenada Pierre Gagnaire. El prestigiós i reconegut xef francès (tres estrelles Michelin al seu restaurant de Paris) s'ha ocupat que fins i tot el més mínim detall culinari sigui realista, coherent i creïble. I ho ha aconseguit amb escreix.

‘A Fuego Lento’ té una posada en escena fantàstica, on la filosofia de parella, la política francesa de l’època (1885) i la personalitat dels acadèmics de la cuina també entren en joc. El film és un exercici molt ben executat i que activa tots els sentits, i en la que més d’una vegada voldríeu treure cullera, forquilla i ganivet per poder tastar els plats, molt ben relatats en el seu procés creatiu.

A ‘Fuego Lento’ és sens dubte un film molt apetitós. Per Reis, després del tortell, és el millor regal.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross