Des del passat 30 de març de 2017 Tarragona compte amb un restaurant que ofereix la tradicional cuina del delta de l’Ebre i cuina mediterrània. Ocupa el Palau del Baró, situat al nucli antic, al carrer Santa Anna, a prop de la plaça del Forum.
El palau va ser residència del Baró de les Quatre Torres durant el segle XVII, i més tard de la rica família Vives, procedent de Vila-rodona. Ho demostra la sumptuositat de les estances i la terrassa i jardí romàntic. Els menjadors de decoració clàssica, amb una capacitat per a 80 comensals, estan situats al primer pis, al costat d’una bonica terrassa interior enjardinada, ideal per a les nits d’estiu.
José Emilio Bertomeu, empresari, apassionat de la cuina dels seus colors, olors i sabors del Delta, sempre havia desitjat tenir un restaurant per donar a conèixer la cuina de la seva comarca, i la Maria Teresa Vidal, amb experiència en el sector de l’hosteleria, formen un tàndem perfecte per inicia aquest viatge de la restauració al trobar un local lliura a la Capital. I així, el Palau del Baró que des de fa anys venia sent restaurant, va reobrí les seves portes per oferir els plats més tradicionals del Delta.
La Maria dirigeix les sales i José Emilio col·labora amb al xef, Xavier Pérez, introduint-lo en aquesta cuina mediterrània del Delta de l´Ebre. Xavier té 32 anys i va estudiar a l’Escola d’Hostaleria de Bilbao, especialitzant-se en cuina mediterrània i francesa. Ha treballat al País Basc i a Catalunya.
El celler té una cinquantena de referències i el vi de la casa és el Crinel blanc, de la DO Tarragona, 8,50 i un Vall del Pou negre, de la DO Terra Alta. La carta compren els apartats d’especialitats del Delta, pica pica per compartir, arrossos, peixos, carns i postres. Els protagonistes principals són els productes frescos que arriben diàriament del delta de l’Ebre: Musclos, ostrons, ostres, peixos, arrossos, etc.
L'establiment va ser anomenat “Restaurant de l’any 2008” per la Guia Gourmand.
Entre les especialitats de la casa cal destacar: – Daus de sípia amb all i julivert: 11,00 €
– Anguila amb suc: 16,00 €
– Ostres de la badia del Fangar: 12,00 €
– Arròs “Carnaroli” caldós amb crac blau del Delta: 18,00 €
– Suquet de rap amb cloïsses i gambes: 19,00 €
– Menjarblanc del Delta amb canyella: 5,00 €
També ofereix dos menús: – Menú del Palau: 25,00 €
– Menú degustació: 45,00 €
Santa Anna, 3. Tarragona. 43003 Tarragona. Tel.: 977 24 14 64. Horari: De 13,15 a 16,00 i de 20,30 a 23,00. Tanca diumenge nit i dilluns tot el dia, excepte a l’estiu. Master Card I Visa. Aire condicionat. Plats vegans /vegetarians. Plats sense gluten. Terrassa. Preu mitjà: 30€.