Els millors sabors del Delta de l’Ebre, en arrossos i mariscs els trobem en aquest restaurant, Casa Rius, de les afores de Deltebre, situat al davant mateix del riu i que té com a especialitat més destacada l’arròs de carxofes i llagostins, seleccionat en un rànking dels 10 millors del territori.
Però no és queda darrera el arròs caldos de llagosta, que és també una autèntica delícia. Com els primers on no hi poden faltar els ostrons fresquíssims del delta, les ortiguetes de mar, o els popets confitats amb oli d’oliva i ceba caramel·litzada.
Plats, tos ells que justifiquen el viatge i la visita a aquest establiment familiar on sempre trobem els productes autènticament de km 0.
I naturalment també intervé la veterania i experiència de la mestressa i cuinera, la Maria Cinta, que té la mà trencada amb els arrossos i la cuina marinera. En definitiva els bons productes i la encertada elaboració són les claus de l'excel·lència d’aquest plats com el famós arròs amb llagostins i carxofes, que és el rei de la casa (fins i tot el diari francès Le Monde s’ha n’ha fet ressò).
Al costat dels extensos arrossars, degustar un bon arròs veient com plàcidament el riu recórrer els últims kilòmetres abans d’arribar al mar és tota una delícia. De postres, la rebosteria casolana, figues a l’Armanyac, tòfones de xocolata, etc.
La capacitat del restaurant és de uns 45 comensals i el preu mitjà és d’uns 35/40 euros. La decoració del menjador és molt acurada i agradable.
I abans d’aquestes delícies culinàries, recomanem un passeig per les terres ebrenques admirant la seva singular flora i fauna, que culminarà una excursió inoblidable, especialment en aquests dies d’estiu en els que els amplis paisatges del Ebre són verds i molt bonics.
C/Reis Catòlics, 6 (43580) Deltebre. Tel.: 977 489 960. No tanca cap dia. Horari de 12,00 a 17,00. Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Terrassa. Aparcament. Correu electrònic: restaurantcasarius@gmail.com