El mes de juny ha començat amb una excel·lent notícia pel sector de l’hoteleria i la restauració. L’Hotel La Grava -situat al municipi del Morell- ha reobert després d’una dècada en silenci des d’aquell 24 de juny del 2014 en que va haver de tancar les seves portes. Hubert Dosaiguas, expert en el sector immobiliari i natural del Morell, és l’artífex del nou projecte i qui ha fet revifar aquest històric establiment.
Amb més de cent anys d’història, La Grava va començar el seu recorregut com a casa de menjars a la cruïlla entre Reus, Tarragona i Valls per, posteriorment, convertir-se en fonda, bar-cafeteria, pizzeria i hotel fins que va tancar ara fa 10 anys. Durant més de 100 anys La Grava es va caracteritzar per un tracte familiar, professional, de proximitat i per una gastronomia selecta.
Aquesta identitat és la que ha volgut recuperar l’Hubert Dosaiguas «estem carregats d’il·lusió i amb molta energia. La Grava és una gran marca, plena d’autenticitat. El que hem fet és repintar i actualitzar els colors de l’edifici, modernitzar tota la domòtica de l’hotel, la climatització i l’ascensor. Hem repassat les 12 habitacions que disposem perquè llueixin molt i facin agradable l’estada de l’hoste». La propietat ha invertit prop de mig milió d’euros en els 800 metres quadrats d’un hotel que des del passat 1 de juny ja torna a estar operatiu. Tanmateix aquesta obertura ha suposat una oportunitat a nivell laboral a quatre persones.
Gastrobar de la mà de Gerson Rival
Dins del projecte de revifar La Grava, també s’ha cuidat amb detall la gastronomia, d’etern bon record pels clients d’èpoques anteriors. S’han finalitzat les obres d’un gastrobar amb capacitat per 24 comensals i que dona servei d’esmorzars freds, esmorzars de forquilla i també disposa d’una carta durant el dia amb la que es gaudirà dinant, berenant o sopant.
L’ideòleg de tot plegat és Gerson Rival, cuiner de reconegut prestigi al territori i amb ADN La Grava, on hi va créixer des de ben petit «entenem que el client que vingui aquí pugui assaborir una bona tripa o un capipota de bon matí, o un pernil amb un vi de qualitat a la tarda per exemple. El que si trobaran és bon producte».
Client de doble vessant
Hubert Dosaiguas explica que el client de l’hotel al que va dirigit La Grava és «de dilluns a divendres un client més tècnic, que vingui a treballar a la indústria petroquímica i el cap de setmana pel turista més que vulgui explorar l’entorn de la Costa Daurada».
Dosaiguas també ha aixecat la veu reclamant a l’Ajuntament del Morell que és imperiosament necessari «disposar de millor cobertura dels operadors de telefonia mòbil, no és comprensible aquestes dificultats que tenim en plena era tecnològica i que això ens comporti problemes a nosaltres i als clients. No s’entén i volem solucions».