Una representació de la primera (i millor) promoció de periodistes de la Universitat Rovira i Virgili s’han aplegat per commemorar un dels millors moments de les seves vides: el 20è aniversari. De quina efemèride parlem es preguntarà estimat lector? Dues dècades mirant enrere per recordar com, allà pel mes de setembre de 2004, alumnes que havien estudiat el primer cicle de la llicenciatura en periodisme, van sumar a la seva travessia universitària la presència d’una vintena de joves que, ben avinguts, els acompanyarien en la travessia de cursar quart i cinquè d’allò que fa més de vint anys estava batejat com ‘Ciencias de la Información’.
La trobada s’ha realitzat com marca l’ocasió, amb un menú gastronòmic al restaurant Osteria del Mare i els millors ingredients a taula: anècdotes de dolces experiències viscudes maridades amb records de professors, nits de festa i una facultat, l’actual Centre Tarraconense – El Seminari, que sempre quedarà gravada en la nostra memòria. Tot i que d’allà no va sortir cap vocació eclesiàstica, en algun que altre examen si que algú es va encomanar als ‘Déus de la Comunicació’, per aconseguir així rascar aquella nota de 5 que li permetés esquivar el setembre.
Precisament Jan Gonzalo, Kike Canovaca, Núria de Santiago i Assum Llop estan vinculats al sector de l’ensenyament. El primer és el ‘nostre infiltrat’ en els actuals Estudis de Comunicació i que s’imparteixen al Campus Catalunya. Per la seva part el Kike, l’Assum i la Núria són el termòmetre particular que ens permet conèixer de primera mà com puja la jovenalla a secundària i per saber, més a fons, si tenen més perill els fills o els pares.
Qui no para d’estudiar (20 anys després) és Agnés Llorens. Esperem i desitgem (molts ànims Agnés!) que tinguis èxit en el teu actual objectiu. I sobretot que els somriures d’inquietuds i nervis, es converteixin en aquelles rialles de felicitat a les que tan habituats ens tenies acostumats a la facultat.
Dins dels Mossos d’Esquadra hi tenim a l’agent Ricardo Latorre. Peça clau en la comunicació del cos policial català i que, quan es jubili, tots li comprarem el llibre del seu anecdotari. No podem desvetllar res, ara bé, el ‘Crims de Carles Porta’ és per parvulari al costat dels bons relats d’en Ricardo.
Un altre que també ‘talla el bacallà’ és Adrià Muñoz, director de Ràdio Cambrils. Ell és el rei del 90.0 de la freqüència modulada (FM). Ha fet revifar l’emissora de la vila marinera cambrilenca i ens té aparaulada una tertúlia en directe.
Manar també mana a Altafulla l’Albert Jansà, responsable de comunicació del consistori altafullenc. Un ‘tio’ que sempre somriu i a qui els haters (els torrecollons de tota la vida) no li faran perdre la seva gran passió: gaudir de la vida, la família, Altafulla i la comunicació. I tot i que no tinc twitter, tota la promoció ens sumem a aquest hastagh: #torrecollonsaneuapastarfang (ben clar i català).
I d’Altafulla a Vila-seca, al Patronat Municipal de Turisme teclejant i ideant campanyes de promoció hi és la Nerea Zambrano. Una dona que trepitja poc Tarragona i a la que aquest dinar li ha servit per descobrir la Marina Port Tarraco. Si és que el no aconsegueixi la primera promoció de periodistes de la URV no ho aconsegueix ningú!
Un 7% de desnivell hi ha del Port de Tarragona a la Plaça de la Font. En aquells despatxos hi trobem la coneguda com ‘Navalla Suïssa de la Comunicació’. Laia Riverola té en la seva trajectòria haver treballat a la ràdio en els seus inicis, premsa escrita posteriorment, televisió a Cuatro fins fa uns mesos, i ara al departament de comunicació i premsa de l’Ajuntament tarragoní. Tela marinera amb la Riverola, una dona més alta que un Sant Pau!
I si de centímetres parlem, qui escriu aquestes línies en té 196 (d’alçada). Helder Moya, l’únic freelance representat en aquest magnífic àpat i a qui de petit, mentre aguantava un micròfon a la mà imitant al periodista José Maria García, li donaven els petit suís de quatre en quatre (a l’anunci sempre van dir que la dosi ideal era de dos en dos).
Aquest dinar de periodistes ha servit també per brindar pel que érem, pel som actualment, i pel que quedarà en el futur: som els primers. Els pioners en lluir amb orgull la llicenciatura en Periodisme de la Universitat Rovira i Virgili, la nostra uni! I que tot i que sembla que era ahir, ‘només’ han passat 20 anys.