Des de l’any 2015 el xef Carles Barneda, oriünd de L’Espluga de Francolí es va fer càrrec, per concessió municipal, del restaurant Sant Francesc, de Montblanc, que forma part del conjunt arquitectònic de l’església del mateix nom, ja fa temps sense funció religiosa.

TUALA SOLA.JPG

Contrasten, a la gran plaça montblanquina on es troba aquest establiment, les seves línies contemporànies i avantguardistes amb el conjunt històric que alberga en el seu interior un claustre preciós. En aquest singular marc, lluminós a través de grans finestrals, amb vista a la muralla, en Carles Barneda ens ofereix la seva acreditada cuina de mercat i contemporània, amb uns menús a preus fix, de 15,00 entre setmana i 25,00 els dissabtes, diumenges i festius, en els que els comensals podem escollir entre 9 primers, 8 segons i 8 postres (alguns porten suplement).

El menjador amb una capacitat per a uns 50 comensals està dirigida per Josep Rovira que exerceix també de sumiller d’una cava amb unes 60 referències. El vi de la casa és Els Nanos del celler Josep Foraster, elaborat amb trepat (DO Conca de Barberà).

Entre les seves especialitats cal destacar el risotto de carbassa i carxofa; pebrots del piquillo farcits de brandada de bacallà; amanida tèbia de formatge de cabra i aire de remolatxa; remenat de bolets i gambetes; foie al carbó amb confitures; bacallà al carbó amb allioli de safrà de la Conca; orada a la basca amb olivada; peus de porc a la brasa amb salsa de romesco; secret ibèric al vermut; civet de bou amb xocolata; i a l’hora de les postres, el couland i escuma de cafè; pinya flamejada al Chartreuse; flam de safrà de la Conca; gintònic elèctric.

Recordem que Carles Barneda, va cursar estudis a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils i va complementar la seva formació a l’Escola d’Hostalatge i Restauració de Barcelona. Posteriorment va passar per les cuines de diferents restaurant i va ser designat “Xef de l’any” per la prestigiosa Guia Gourmand, l’any 2003.

Plaça Sant Francesc s/n. (43400) Montblanc. Tel.: 977 875 185. Horari: de 13,00 a 16,00 i de 20,30 a 23,00 hores. Tancament setmanal: dilluns (diumenge, dimarts, dimecres i dijous nit). American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Té aire condicionat i terrassa. 3 menjadors privats per fins a 130 comensals. info@santfrancesc.rest. Web: www.santfrancesc.rest

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross