El bon amic i company en tasques periodístiques i radiofòniques, Helder Moya, ens ha portat a conèixer el darrer restaurant obert a Reus, fa poques setmanes, ocupant l'espai del desaparegut Arrels, molt a prop del cor de la ciutat, la plaça del Prim.
Els nous propietaris, Joan Francesc Neila i Santiago Valldosera, han confiat la direcció gastronòmica de l'establiment al xef Isma Moan, conjuntament amb l’Albert Guillén. Els dos cuiners donen en alguns plats un punt personal amb gustos nous i originals.
La carta, en format diari que anirà canviant segons temporades, suggereix un conjunt de propostes culinàries suggestives i de mercat, elaborades amb aliments saludables. Hi ha l'apartat "d'aperitius i snacks", del que aconsellem la "barreja" amb vermut de Reus; "per picar", amb platets com la torrada de foie fresc amb sal de carbó o el pa bao de mar amb llagostins sitakes i salsa japó; "amanides", destacant l'ensaladilla russa; "de l'hort del veí" amb patates tricolor mediterrani amb allioli cítric; "fet amb ous de la gallina tiruleta", com la truita de carxofa; "xarcuteria", "croquetes i bunyols", "amb gust de mar" on hi trobem els tartars i tatakis; i els principals, "arròs", sorprenent com l'aferrat amb llagostins picants; "mar" amb marmitaco del Mediterrani i el peix del dia; "pasta" i "muntanya" amb steak tàrtar. A l'hora de les postres, un final rodó, amb la sopa de xocolata amb un núvol blanc o el mató cítric, entre d'altres.
Cal no oblidar el que hi ha fora de carta del dia amb propostes variades del moment del mercat més fresc, amb un espectacular "chuletón" a la pedra amb verduretes. Durant la setmana, el migdia, el menú degusta per 16 euros ofereix un plat estrella, un principal, postres o cafè més beguda. El celler té unes 50 referències i ofereix vi a copes. A destacar també el sortit còctels. El local és modern, amb una simpàtica decoració i cuina oberta. A l'entrada un primer espai, amb la barra en la qual s'hi pot menjar i taules altes a l'estil avantguardista. Més endins, un segon menjador, més clàssic, en dos apartats, per a uns 20 comensals. Al davant de les sales trobem la Raquel i en Sergi.
En definitiva, una nova adreça gastronòmica a tenir en compte a Reus, a la capital del Baix Camp, i que serà autèntic punt de trobada.
Adreça: Carrer del Vilar, 5.- Reus. Tel.: 977 34 20 99. Horari d'11,00 a 24,00 hores.. Tanca dilluns nit. Web: www.mediterrani.rest