A 93 km. de Tarragona, prop de Gandesa, en l’altiplà de la Terra Alta, entre vinyes, oliveres i un dels majors parcs eòlics del país, arribem a Villalba dels Arcs. Un poble amb racons plens d’història, com el carrer major, el carrer del call, la plaça de l’ajuntament, l’esglèsia parroquial, i d’edificis i carrerons carregats de llegendes i tragèdies des dels templers i hospitalers, fins les malaurades jornades de la Guerra Civil, en concret la Batalla de l’Ebre. Un municipi agrari, on el conreu de la vinya (garnatxa blanca) i les oliveres (empeltre) gairebé mil.lenàries és acurat i meticulòs, la cqual cosa es tradueix en la singularitat i finesa dels seus vins i olis, amb numerosos cellers i almassares. Un lloc que aquest dies ha tingut ressó nacional perqué el seu Nou Moderno ha obtingut el guardó en la categoria de Restaurants del “Premis d’Enoturisme de Catalunya 2015” de la Generalitat, que va lliurar a les caves Codorniu, el President Artur Mas.

NOU MODERNO AMB EL GUARDÓ

Hereu de la llarga tradició del Bar-Restaurant Moderno (1967), el Nou Moderno neix el 2011amb la vocació d'obrir el pot de les essències de la Terra Alta a tots els seus visitants. Fa tres generacions que ens dedican a hostatjar i donar acollida als que volen gaudir dels productes i de l'entorn d’aquesta terra, aportan l’experiència i la sapiència en l’elaboració dels plats clàssics, amb revissions acturalitzades de plats elaborats amb productes autòctons i organitzan tastos i col.laboran amb la D.O., cellers i distribuïdors de forma habitual. El Nou Moderno és un lloc de repòs i de calma, així com en punt de partida de múltiples activitats que es poden desenvolupar en l'entorn gairebé verge que l’envolta. I és el germà petit del Bar Moderno, local inaugurat pels avis Jepo i Roseta, ja fa gairebé 50 anys. La Rosa Vallestí, la néta de la Roseta, juntament amb la Teresa Vandellòs, la seva mare, són les cuineres de nostra casa.

FAÇANA

La Teresa aporta l’experiència i la sapiencia en l’elaboració dels plats clàssics de la Terra Alta, exemples en són la truita en suc, la clotxa o el fricancó de vedella, recepta original de la iaia Rosa. La Rosa dóna una suspira d’innovació a la nostra carta, amb revisions actualizades de plats elaborats amb productes autòctons, cuina amb tocs de fusió i menús de tast maridats amb vins de la Terra Alta. Plats divertits i a la vegada honestos i respectuosos amb el producte i el medi en què s’han cultivat. El seu germà, Josep Mª té cura de la sala i del celler, amb unes 200 referències. El ví, elements esencial de la cultura i del desenvolupament socioeconòmic de la comarca, també és un producte estrella de la casa. Com a familia d’arrel pagesa defensan la pressència dels vins del poble i de la D.O. que l’empara.

LA CLOTXA

Les especialitats de la casa són la “Clotxa” d’arengada i raïm anb el seu caputxino de tomàquet, 10,00; crema de marcona salada amb cruixent de bacó, 7’50: “truita en suc” (especialitat de la Terra Alta), 8’50; braó de xai cuit a baixa temperatura, amb herbes aromàtiques daus de prèssec caramel.litzats, 13’50; galta de porc ibèric a les herbes, daus de taronja i nyoquis de patata perfumada, 13’50; bacallà confitat amb magrana i all-i-oli de mel, 13,00; fricandó amb làmines de xampinyo i xips de vegetals, 8,0o; gelat de xocolata, formatge fresc i oli arbequí, 5,00; mousse de taronja amb mel i cruixent de neula, 4’50; xocolata negra tendra amb pa amb tomàquet, 6,00. Ofereix també un menú, 12,00 i un menú degustació, 35,00. El vi de la casa és de vinyes pròpies de Moranillo, La Moderna Blanc i negre, 8,00.

JOSEP Mª I ROSA

Adreça: C/ Sant Llorenç, 17. (43782). TEL.: 977 43 80 12 i 977 43 82 04. Horari: de 13,00 a 15,00 i de 21,00 a 22,30 hores. Tanca diumenge nit. 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat, aparcament. noumoderno@gmail.com www.noumoderno.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross