Bodegas Yzaguirre, ha aixecat el teló de l’Yzaguirre Experience, una visita guiada a les seves noves instal·lacions del Morell i que permet als amants de l’enoturisme i del turisme gastronòmic conèixer el procés d'elaboració del vermut, descobrir també la història de la marca i assaborir-los amb una degustació final. Una veritable experiència vermutera per descobrir tots (o gairebé) els secrets d’Yzaguirre.
L’itinerari està dissenyat perquè el visitant s’endinsi en l'univers del Vermouth Yzaguirre en la seva màxima expressió, aflorant tots els seus sentits. «L’objectiu de l’experiència és molt pedagògic i sensorial, tot per entendre el procés artesanal i la història que hi ha darrere de cada vermut. Per nosaltres, el vermut s'ensuma, es veu, es toca, s'assaboreix, se sent...I ara també es viu en primera persona» apunten els seus responsables. La visita s’arrodoneix amb un refrigeri i el tast guiat de cinc emblemàtics Vermouth Yzaguirre: vermell clàssic, blanc clàssic, rosé, vermell reserva i vermell reserva 130è aniversari.
Una bodega singular
Vermouth Yzaguirre ha estrenat una bodega increïble, l'espai és un edifici de recent construcció dissenyat per Josep Maria Borràs, de l'empresa Carbonell Figueras. Una gran estructura d'inspiració gaudiniana amb ventilació natural i materials nobles com la fusta, que reflecteix el compromís amb l'autenticitat i l'excel·lència de la companyia.
L’edifici destaca per la seva façana exterior i pels 5.000 m2 de teula tradicional, amb 3.500 m2 útils d'una planta baixa. L’interiorisme i la decoració criden l’atenció, així com per la seva il·luminació natural. La proposta combina la tradició de les seves elaboracions de més de 140 anys, amb les tècniques de construcció més modernes i segures.
El centre, tot dedicat al vermut, disposa d’una gran zona de bótes, on les seves diferents varietats maduren pacientment; un espai d'interpretació, en el que es pot veure, tocar i escoltar les prop de 80 varietats d'herbes i espècies que completen una fórmula secreta que perdura en el temps; una exclusiva sala de tastos; la zona de degustació; i la botiga de Vermouth Yzaguirre.
4,5 milions de producció a l’any
Bodegas Yzaguirre va aterrar a Reus l’any 1884 i va esdevenir una de les productores pioneres al país. En l’actualitat produeixen 4,5 milions de litres anuals de les diferents varietats de vermut que exporten a països com USA, sent Astúries i la cornisa cantàbrica on més venen a nivell de l’estat espanyol. L’empresa -que va ser la primera en embotellar vermut en vidre a tota Espanya- va commemorar l’any passat els seus 140 anys d’història. Actualment amb la nova nau aposta fermament per l’enoturisme i situar Vermouth Yzaguirre al mapa de la ruta del vermut. Podeu formalitzar les vostres reserves a la web.