En Xavier Veciana, com a bon pescador, que ja des dels 13 anys anava a la mar coneix molt bé tots els secrets de la cuina de les barques. Molts anys després al seu restaurant al Serrallo de Tarragona, davant mateix de la llonja i a pocs metres de les embarcacions que cada dia surten a la mar ofereix la cuina dels plats mariners, com es fan a les barques i en el seu establiment, tot un clàssic del barri, es menjar com ho fan els pescadors a les barques.

IMG_1410 copia.JPG

Això (el suquet de lluerna amb calamar, escamarlà i patates, regat amb balandra i allioli negat) és el que hem degustat en la recent visita al Xaloc que aquest gener ha remodelat el menjador per un millor confort dels seus comensals, amb nova pintura de les parets, nou sòl, cadires i mobiliari nou i també il·luminació. Una posada al dia d’aquest restaurant que va obrir per primera vegada portes al març del 2007, en un local lluminós que respira l’esperit mariner i les fotografies del mateix Xavier que obren la gana a qualsevol: gambes, escamarlans, llagostins, crancs….

Xavier i la seva esposa Carme Lucas han aconseguit mercès la qualitat dels productes emprats i de les exquisides elaboracions tenir un establiment de referència al Serrallo tarragoní, que pot situar-se entre els millors del barri de pescadors en el que es pot gaudir del bon peix i marisc del Mediterrani.

Naturalment el romesco tradicional de Tarragona és també un plat emblemàtic de Xaloc que va ser guardonat l’any 2014 pel Patronat de Municipal de Turisme com el número 1 entre els oferts per 8 emblemàtics restaurants de la ciutat, segons valoració portada a terme pel conegut bloguer El Cocinero Fiel (Txaber Allué).

Els arrossos també són importants a la carta: caldós Parellada; negre; de popets de Tarragona; i el de rap i calamar, que porta per nom de la casa.

La gamba vermella de Tarragona; els popets de Tarragona; els musclos a la planxa; i per qui li agradi el toc oriental, el sushi de tonyina vermella; i els tàrtars, com el de tonyina, i salmó són també grans opcions per gaudir de la cuina del Xaloc.

Carrer Gravina, 65. (43004) Serrallo. Tel. 977 242 195 i 647 458 140. Horari de 13,00 a 16,00 i de 20,00 a 23,00. Tanca dilluns no festius tot el dia i diumenge nit. 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. xalocrest@hotmail.com.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross