Amb 50 anys d’història, és tot un exemple d’un magnífic restaurant, per la seva cuina, servei, celler i decoració, Via Veneto celebra aquest any el seu 50è. aniversari. Al capdavant hi ha els seus propietaris, dos grans professionals, Josep Monje, que l’any 2013 va entrar com acadèmic de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i el seu fill Pere Monje, nomenat també l’any 2013 millor Director de Sala per jurat dels Premis Nacionals de Gastronomia, que compten amb un excel·lent equip humà.

558A9842-AB83-4825-95EC-A284B1BF51D7 copia.JPG

Decoració de luxe i estil modernista belle epoque. Servei excepcional amb els maîtres Javier Oliveira i Luis González. Un dels cellers més complets del país, a càrrec del sommelier José Martínez, que es pot visitar si es demana i que té més de 15.000 ampolles i unes 1.500 referències.

La cuina és catalana de mercat està a càrrec del xef basc Sergio Humada, al capdavant d’un equip de 15 professionals. Disposa de 10 varietats de pa d’elaboració pròpia. La capacitat del menjador és de 70 comensals i de 95 als salons privats. Moltes distincions merescudes avalen la trajectòria professional de Josep Monje, que va rebre l’any 2013 les ‘Claus d’Or de Barcelona’ i de Via Veneto. Col·labora anualment amb les Escoles d’Hostaleria més prestigioses del món, espanyoles, americanes, belgues, franceses i portugueses.

El restaurant té una estrella a la Guia Michelin. Cal destacar les noves iniciatives gastronòmiques amb gran èxit, com són els menús gastronòmics de temàtica concreta, com el de la tòfona negra i blanca (en temporada), el de Primavera i el Gran Menú històric, que proposa un viatge a través de la història del restaurant, assaborint plats actuals i plats d’altres èpoques. Els seus comensals disposen d’un espai per gaudir de la sobretaula amb un gran assortiment de licors.

Entre les seves especialitats cal destacar la gamba vermella de la llotja de la Barceloneta (en tartar i templada) amb llima i pastanaga, 36,50; ànec rostit en el seu propi suc “a la presse” (el gran clàssic de Via Veneto des de l’any 1967), 38,50; filet de bou “Charolais” en tagliatta amb macarrons trufats, 37,50; bunyols de xocolata i avellana amb vel de cacau i gelat thai, 11,80; sorbet de fruits vermells del Maresme, crema freda “Bellini” i amanida de fruita fresca de temporada amb granissat de Lichis, 11,80.

També ofereix un Menú degustació per 85 euros i els vins de la casa són el Vi Blanc D.O. Penedès “Finca Els Camps” de Cellers Jané Ventura, 33; Vi Negre D.O. Pla de Bages “Abadal Cabernet Merlot” de Masies d’Avinyó, 22,70 i el Cava Brut “Reserva de la Família” de Juvé i Camps, 34,50.

Ganduxer, 10-12. (08021) Tels: 200 72 44 i 200 70 24. Horari d’13,00 a 15,45 i de 20,45 a 23,15. Tanca dissabte migdia i diumenge tot el dia i de l’1 al 31 d’agost. American Express, 4B, Diners, Master Card i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Aparcacotxes. 7 menjadors privats per fins a 95 comensals i 50 a la sala principal. És membre de Barcelona Premium. info@viaveneto.es. Web: www.viavenetorestaurant.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross