El divendres vinent, dia 28 d’abril comencen a l’Ametlla de Mar les VI Jornades de la Tonyina Roja del Mediterrani, que finalitzaran el 14 de maig. El dissabte 29 i el diumenge 30 tindrà lloc la Diada al Passeig Marítim Platja de l’Alguer, amb degustacions i mostra de productes locals.
Durant aquest període els restaurants i bars de la localitat marinera oferiran menús gastronòmics protagonitzats per la tonyina i la ruta de la tapa roja.
Com a exemple podem citar el menú que ofereix aquests dies el restaurant més ben qualificat a la ‘Guia Gourmand’, que el situa com a número 1 de La Cala, El Molí dels Avis: Vermut de benvinguda; “ceviche” del xef; tartar amb diversos caviars; “sashimi” de ventresca al natural; espagueti “fresh mint”; “tataky” amb melmelada de gingebre; “marmitako” d’Hondarribia; civet de paladar; postre dolç japonès.
Una gran exquisidesa pels gourmets amants de la tonyina roja de Balfegó.