El restaurant barceloní Tierra Brava promet emocions gastronòmiques per tots aquells i aquelles que s’atreveixin a creuar les seves portes en aquesta recta final del 2025. El projecte de ‘Somos Esencia’ ha actualitzat la seva proposta culinària, un al·licient a la que s’hi suma també la cocteleria en un establiment situat dins del Mercat del Ninot, en ple centre de la ciutat comtal.
Àlex Mitats, director general de ‘Somos Esencia’ exposa que «hem decidit apostar per evolucionar el concepte d'èxit que ja teníem a Terra Brava. L'objectiu és aconseguir que s'estableixi una connexió entre un producte de proximitat, una proposta gastronòmica honesta i de qualitat i un públic proper que busqui un lloc on gaudir amb el menjar i la cocteleria»
Plats que combinen tècnica i emoció
En aquesta nova etapa, la proposta gastronòmica s’enriqueix amb plats com per exemple la cassola de formatges fosos, perfecte per obrir la gana amb caràcter. El segueix el tataki de llom curat amb mantega Cafè Paris, que aporta una barreja intensa de sabor i textura, amb una inspiració clàssica reinterpretada amb audàcia.
Pel que fa al peix, destaca la ratlla a la meunière, delicada i saborosa, amb una salsa tradicional francesa que potencia la noblesa del producte. En carns, la ploma ibèrica a la brasa és un valor segur.
Per als amants de la pasta, els rigatonis trufats són pura indulgència: cremosos, aromàtics i pensats per gaudir sense mesura. I si es tracta d'arrossos, la carta incorpora dues noves versions que mereixen una menció a part: l'arròs de pop, profund i ple de matisos marins, i l'arròs de botifarra, un homenatge al receptari català.
Pel que fa al dolç, el nou tiramisú de festuc marca el final perfecte: untuós, lleugerament salat i visualment irresistible, és la reinterpretació d'un clàssic italià des d'una mirada fresca i contemporània.
Cocteleria by liQeat i música en directe
Un aspecte important a destacar és la col·laboració amb liQeat, que ha dissenyat una carta exclusiva de 7 còctels pensats per acompanyar cada moment al restaurant. Una proposta elegant, contemporània i amb la signatura d´un dels equips més creatius del panorama internacional.
Des de combinacions fresques i herbals com Essència —amb gin, vi malvasia, xarop de llimona i crema de mel— fins a propostes més intenses i complexes com Terra, que fusiona rom, whisky, fi sherry, ceps i vainilla. També hi ha espai per a creacions amb un punt picant i exòtic com Sonora, a base de tequila, jalapeny, llima i escuma de figa de moro, o versions contemporànies com el Beetmary, una volta de rosca al clàssic Bloody Mary amb tomàquet, remolatxa i vodka.
Aquesta aposta reforça la nova visió de Som Essència, que es converteix en el primer gran grup gastronòmic local a integrar de forma transversal la cocteleria personalitzada i temàtica als seus espais, així com a oferir alternatives sense alcohol creatives i de qualitat. Aquesta línia també es troba en altres locals com Agua, Brisa i Barraca.
Tanmateix cal assenyalar una renovada programació de música en directe. Cada setmana, els clients del restaurant podran gaudir de sessions amb música i actuacions d'artistes emergents, a més de jam sessions improvisades impulsades per Seagrams, generant nits amb un ambient vibrant i ple d'energia.