Tarragona es convertirà els dies 1 i 2 d’octubre en la capital mundial del romesco amb la celebració d’un congrés únic que uneix tradició, innovació i grans noms de la gastronomia. El Palau de Fires i Congressos de Tarragona serà l’escenari de la primera edició del Congrés d’Investigació Tècnicocultural del Romesco, una cita imprescindible per a professionals i amants de la cuina mediterrània que vulguin descobrir, aprendre i viure l’evolució d’una de les salses i plats més emblemàtics de la gastronomia catalana.
L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament de Tarragona, compta amb el suport d’un Comitè Científic d’experts de prestigi, que té com a objectiu impulsar el romesco com a patrimoni viu i motor cultural, turístic i gastronòmic de la ciutat.
Les inscripcions ja són obertes i les places són limitades. Les inscripcions es poden realitzar directament a través de la pàgina web oficial del congrés www.congresromescotarragona.cat
Grans figures al programa
Un dels moments més esperats tindrà lloc l’1 d’octubre amb la ponència conjunta de Maria Nicolau, reconeguda cuinera i divulgadora gastronòmica, autora de llibres d’èxit i referent en la defensa de la cuina catalana d’arrel, juntament amb Miquel Bonet, periodista i cronista gastronòmic, cèlebre per la seva capacitat per transmetre la història i l’ànima de la cuina tradicional.
Els acompanyarà Damià Amorós, historiador de l’art i museòleg, divulgador cultural amb una mirada singular sobre el patrimoni gastronòmic com a part essencial de la nostra identitat.
Seran protagonistes d’una sessió que combinarà cuina en directe, conversa i reflexió històrica, en una oportunitat única per veure en acció dues veus imprescindibles de la gastronomia nacional al costat de l’historiador Damià Amorós.
Un programa pensat per marcar tendència
El congrés es desenvoluparà en dues jornades intenses amb activitats de gran valor per al sector i per als amants de la cuina, entre les quals destaquen:
El congrés culminarà amb un dinar de cloenda tipus còctel, on es podrà assaborir la diversitat i creativitat de la cuina local.
Una invitació oberta
La consellera de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç, Montse Adan, assegura que “el Congrés Internacional del Romesco és molt més que una cita gastronòmica: és el punt de trobada per a qui vulgui formar part del futur de la cuina mediterrània, aprendre dels millors i connectar amb professionals i apassionats del sector”. I convida totes les persones interessades a “inscriure’s a una cita única que no deixarà ningú indiferent”.
La inscripció, amb un cost de 80 €, dona accés a totes les activitats, tallers, taules rodones i àpats inclosos al programa. Les inscripcions es poden realitzar a través d’aquest enllaç.