Sovint somiem en passar uns dies de vacances en paradisos molt llunyans, que veiem per la televisió o al cinema. Però de vegades aquest llocs els tenim mont prop de casa, en el nostre territori, com és el cas del resort Tancat de Codorniu, una finca, completament emmurallada, que té més de 2.500 tarongers en plena producció.
La masia –situada al centre de la gran finca, que és un autèntic oasi al terme municipal d’Alcanar, i més concretament a les Cases d’Alcanar, prop del mar–, és del segle passat i va ser lloc d’estiueig del rei Alfonso XII. Rehabilitada com hotel fa uns anys per l’arquitecte barceloní, Àngel Llasera, que n’és el propietari, es va inaugurar l’any 2002 i s’ha convertit en un hotel molt exclusiu, certament encantador, amb 17 habitacions i suites, algunes amb jacuzzi a la terrassa, altres amb sauna i banyera d’hidromassatge, etc., totes de gran confort i dotades d’insonorització acústica, aire condicionat, televisió via satèl·lit, Wi-Fi, minibar, telèfon directe, caixa forta, assecador de cabell, barnús i pany electrònic. Disposa d’habitacions adaptades per a discapacitats. A destacar el complex del llac amb amb una suite i habitació doble per a 6 persones, amb jardí, piscina i llac privat. El preu de l’habitació doble és de 121/150 euros/dia, segons temporada.
L’hotel disposa també de sala de reunions per a empreses, seminaris, presentacions, coffe-breaks... En la tranquil·litat d’un autèntic verger, a només 200 metres de la platja, els seus hostes poden gaudir d’una piscina envoltada de gespa, d’amplis espais per a anar amb bicicleta, caminar entre molts tarongers i fins a tombar-se en una hamaca penjada entre dos arbres en un jardí de somni. També es pot fer golf panoràmic, dissenyat per Bernhard Langer, a 12 Km., pesca, vela, senderisme, barranquisme, kayak, tennis, excursions diàries al Delta de l’Ebre, al Maestrat, Penyiscola, Morella, etc. En definitiva, un petit hotel romàntic i amb molt d’encant, modern i amb bones instal·lacions, ideal per fugir de l’estrès i passar-hi uns dies de tranquil·litat i benestar.
Compte també amb restaurant, obert a tothom (no és necessari ser hoste) tots els dies, atès per un personal jove, motivat i implicat que ofereix una bona cuina mediterrània, de temporada amb ingredients de proximitat, aprofitant molts productes de la pròpia finca. Ferran Segarra és el xef i dirigeix el menjador i la magnífica terrassa integrada en la natura que envolta l’edifici David Miralles, sota la coordinació d’Àngel Llasera, que té cura també dels molts esdeveniments que tenen lloc en amplies instal·lacions adjuntes, dissenyades expressament per a bodes, batejos, sopars d’empresa...
La cuina és sincera, compromesa amb els productes de proximitat. Pertany al “Col·lectiu Gastronòmic d’Alcanar i Cases d’Alcanar”. Participa en les Jornades gastronòmiques del Municipi, com les de la galera, els llagostins, etc. El celler té unes 70 referències de vins i caves. Entre les seves especialitats cla destacar el carpaccio de pop de roca amb puré d’all i pebrot de la Vera, 12,00; gambes a l’allet, 16,00; llagostins amb oli o a la sal, 18,00; arròs d’espardenyes, 28,00; pil pil de turbot del Tancat, 18,00; corball a la planxa amb salsa de llagostins i “menestra” de verdures, 16,00; ploma ibèrica a la planxa amb salsa de ceps i foie, 16,00; pastís casolà, 8,00; “torrija” de plàtan flamejat, 8,00. També ofereix un Menú degustació: 40,00 i un Menú arrossos, 35,00.
Finca Tancat de Codorniu. Ctra. Nacional, 340; km. 1059. Cases d’Alcanar. (43480) Alcanar. Tel.: 977 737 194. No tanca. American Express, MasterCard, 6000 i Visa. Cadena Rusticae. info@tancatdecodorniu.com Web: www.tancatdecodorniu.com