El restaurant Carbayú, del Morell, que fa poques setmanes va celebrar amb una singular festa el V aniversari, ha organitzat pel proper dissabte, dia 18, una Sopar Maridatge amb Cellers Reboreda Morgadio, que serà de diferents Treixaduras en diferents sòls i altures sobre el nivell del mar.
El sopar previst s'iniciarà amb una amanida freda de pop i alvocat, continuant amb uns llagostins a l'aroma de Treixadura gratinats amb parmesano i culminant amb unes petxines de pelegrí salteadas amb foie d'oca. A les postres, el pastís d'ametlla amb llàgrima de compota de poma i gelat de taronja. Tots els plats estaran acompanyats del vi Treixadura, de Redoreda Morgadio, excepte les postres que es maridaran amb el Treixadura Torrada, del mateix celler. El preu, 38 euros.
Carbayu ocupa una antiga casa d’una marquesa, al centre de la població del Morell, en la que es va habilitar fa uns anys un restaurant que ha passat per diferents etapes. Al 2011 aquest establiment va iniciar una nova trajectòria, sota la direcció, en sales i cuina, d’Alberto Álvarez. El restaurant ofereix actualment una exquisida i aconseguida línia de cuina clàssica mediterrània amb productes de proximitat, el peix i marisc del Port de Cambrils i totes les verdures són d’agricultura km. 0 i de temporada. Els diferents menjadors tenen una decoració d’estil clàssic francès molt agradable, amb detalls que ens recorden a l’època amb uns escuts de pedra, les llums, la llar de foc, les flors, el mobiliari, etc. Té capacitat total per a 80 comensals. Cal destacar els privats, com el del primer pis, certament molt coquetó i familiar. També cal nombrar i homenatjar el servei, en tot moment, cordial y atent amb els comensals. El celler és molt extens amb unes 135 referències de vins i caves, amb marques i anyades importants. I organitza diferents events, com aquest sopat maridatge que es farà aquest dissabte.
Plaça de la Font, 16 (43760). Tel.: 977 84 20 90. carbayurestaurant@gmail.es.