Amb una cuina senzilla, de la tradició catalana, però amb un producte km. 0 d’impecable qualitat i una elaboració magistral, el restaurant Sanromà, a l’entrada de la petita població de Castellvell del Camp, a només 3 kms. de Reus, s’ha posicionat entre les millors restaurants de les comarques tarragonines, que té una llista d’espera de varies setmanes.
El vaig conèixer fa molts anys, sent inspector de la Guía BMW/ Gourmetor l’any 1991 i els vaig col·locar com a novetat d’aquell any a Reus indicant que era un restaurant familiar en el que es podia degustar una excel·lent mostra de cuina tradicional catalana feta amb paciència i vocació, amb plats d’abans pràcticament extingits, com el “potaco”. “Cuina casolana, d’artesania preparada per Rosa Vives, l’exposa del propietari, Agustí Sanromà en una decoració rústica i agradable y notable celler.
El restaurant el van inaugurar l’any 1983 l’Agustí Sanromà i la seva dona Rosa, que va aprendre de la seva mare, que va ser cuinera d’una important família molt rica que tenia una gran casa a Sitges on ben sovent s’hi celebraven faustes banquets. Ella va ser l’espurna de l’establiment.
L'any 2015, després del canvi generacional, els seus fills dels fundadors, que també és diuen Agustí i Rosa, li van canviar el marc físic i la decoració amb una important renovació total del local, abandonant l'ambient rústic. De manera que actualment el restaurant presenta una línia arquitectònica avantguardista amb un menjador elegant, confortable i modern, que guanya amb espai, llum natural, sonorització, il·luminació i climatització, predominant la fusta noble de color clar. Taules àmplies i mantells fins.
Disposa d'un hortet a la part del darrere en el qual es conreen part dels productes de la cuina per elaborar els plats de temporada i proximitat, com: escaroles, cols, tomàquets, maduixes i tota mena d'herbes aromàtiques. I en un altre hort més gran tenen la resta de verdures i gallines i els ous ecològics.
L'oferta culinària de la Rosa Sanromà, a qui la seva mare li va ensenyar tots els secrets dels fogons que ella havia après de la seva, a més de fer alguns cursets especialitzat.
Són plats de tota la vida molt ben fets, realitzats amb vocació i paciència, seguint les receptes de sempre, sense oblidar alguna aportació innovadora i que resulten boníssims.
En la nostra visita hem sigut molt feliços deleitant-nos amb els pèsols de Riudoms amb llagostins; escarola amb fesols i sardines de la costa; canalons; vedella blanca amb salsa de moixernons; cocotxes de lluç amb patates i ceba tendre; couland de xocolata amb gelat d’avellana; pastís de poma i mousse de dues xolocates.
El celler està molt ben assortida amb unes 250 referències, sobretot Priorats i Montsants; en té cura l'Agustí que n'és un gran coneixedor del món dels vins i gran sommelier, que també dirigeix la sala.
La Guia Gourmand en l’edició 2021 li atorga una qualificació de 9/10 i 4 "gourmands" sobre cinc, la qual cosa significa i corroboren molts comensals i fidels clients que el Sanromà és un restaurant en el que si menja molt bé en un ambient selecte i elegant.
Avda. de Reus, 24. (43392) Castellvell del Camp. Tel.: 977 85 52 12. Horari de 13,30 a 15,30 i de 21,30 a 23,00. Tanca dimarts i a la nit els dilluns i festius. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat. Correu electrònic: info@sanromarestaurant.cat Web: www.sanromarestaurant.cat