Antigament coneguda com a Sala Gran, aquest restaurant familiar ocupa una antiga masia tradicional catalana del segle XVIII a la vila de Llofriu, població de l’Empordà coneguda, entre d’altres motius, per haver estat lloc de residència de l’il·lustre escriptor Josep Plà, referent a la literatura catalana i un dels primers clients i amics del restaurant.
El restaurant deu el seu nom al fet que antigament una estança de la finca s’utilitzava per a emmagatzematge del menjar dels animals, el carro i els estris per a les tasques quotidianes del camp. Avui en dia, aquesta “sala gran”, és el saló principal del restaurant, on es serveixen els àpats a la carta i els esdeveniments, cel·lebracions i casaments.
Abans que Pere Sabrià obrís com a restaurant el 1977, la masia ja formava part de la vida dels habitants de Llofriu sota el nom de “Can Mingo”, dirigit pels pares, en Josep i la Maria, i havent estat el cafè del poble, el seu estanc i també botiga d’ultramarins. La Sala Gran va créixer en les seves primeres dècades establint-se com una de les referències gastronòmiques de la zona i adquirint notorietat, també com a espai per tot tipus d’esdeveniments i celebracions.
Ara, reforçada amb l’impuls del xef Isaac Sabrià, fill d’en Pere, està renovant la seva proposta, modernitzant la cuina tradicional catalana (bàsicament peix a la brasa) i mantenint la seva essència: bon producte, bona el·laboració i ambient càlid i acollidor juntament amb el canvi de nom del Restaurant. Celler amb un centenar de referències.
La trajectòria de l’Isaac Sabrià ha estat marcada per una constant passió per la cuina, reinventant i evolucionant la seva forma d’entendre-la constantment. Sent la tercera generació dels Sabrià a la Sala Gran, creix en un entorn gastronòmic, interessant-se des de petit en el negoci familiar, especialment per la cuina.
Comença a l’Escola de postres Espai Sucre, on formarà part de la primera generació de pastissers formats per en Jordi Butrón. Allà aprèn una nova manera d’entendre les postres, un concepte innovador on els contrastos i les el·laboracions creen experiències culinàries sorprenents.
Continua la seva formació a la Torre de Can Roca (departament de banquets del Celler de Can Roca, actual Mas Marroch) amb en Pep Nogué, tenint el seu primer contacte amb la la cuina per a banquets, la seva logística, organització i les seves particularitats.
Més tard es llença a fer un stage al prestigiós Celler de Can Roca amb Joan Roca, on descobreix i aprèn del mestre conceptes i tècniques innovadores com la cocció al buit, els contrasts de gustos i textures…
Finalment remata el seu aprenentatge al cosmopolita restaurant Via Veneto de Barcelona, on en Josep Muniesa el fa retrobar amb la cuina més clàssica i refinada.
Amb poc més de trenta anys, el treball i la passió de l’Isaac han estat reconeguts en diverses ocasions, com per exemple l’any 2005, quan va ser a finalista del millor Producte Estrella de la nova cuina catalana o el 2006 a Producte Estrella i Petit Detall. Ha estat finalista de Catalunya, Aragó i Balears en el concurs Cuiner de l’Any i ha col·laborat en espais televisius.
Entre les seves espccialitats cal destacar les sepionetes de Palamós a la brasa amb "cap i pota" de vedella 18,80; musclos de roca a la brasa d'olivera 9,50; raviolis de carbassa caramelitzats farcits de bacallà, 9,50: turbot salvatge a la brasa, 55 € / kg .; arròs carnaroli amb brou de calamar i calamarsets a la brasa 17,00; caneló de pollastre de pagès rostit amb escamarlans de Palamós, 16,50; mitjana de vaca gallega a la brasa d'alzina, 58 / kg .; tataki de tonyina Balfegó amb albergínia fumada i tomàquet, 19,00; formatges artesans de Catalunya amb les seves confitures, 9,00; la crema catalana d'Isaac, 6,60.
També ofereix un Menú, 28,00 i un Menú degustació, 48,00.
Carrer Barceloneta, 44. (17124) Llofriu. Tel .: 972 30 16 38. Horari: de 13,00 a 16,00 i de 20,00 a 23,00 hores. Tanca: diumenge nit, dilluns nit i dimarts i de 7 gener a 7 de març. American express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat, aparcament, 2 menjadors privats per fins a 250 comensals. Correu electrònic: info@salagran.com Web: www.salagran.com