width=

L’Hector Roda, de família restauradora que tenen un restaurant a l’Aldea, de petit ja trastejava a la cuina del local al Baix Ebre. Després va estudiar a l'Escola d'Hoteleria de Cambrils i va estar a la cuina de Michel Guerard on va refermar els seus coneixements culinaris amb aquest gran xef.

 width=

El seu somni era tenir un restaurant gastronòmic en aquesta comarca i van localitzar un solar escaient   a la marinera població de l'Ampolla, lluny del centre, a la zona residencial de Passeig de l'Arenal, enfront de la mar i amb belles vistes de la badia del Fangar i a la llunyania el seu emblemàtic far. Allí conjuntament amb el seu germà Eduard i amb el suport de les seves esposes Alba i Tere , van construir el restaurant Rodamar, certament bonic, modern i minimalista, amb una esplèndida terrassa de vidre i un privat al primer pis, que van inaugurar al febrer de 2019.

 width=

La cuina del Rodamar és mediterrània i de producte de proximitat, avantguardista i plena d'inquietuds. Li agrada jugar amb els productes per aconseguir nous sabors i gustos als seus plats molt elaborats, utilitzant alhora les llargues coccions a baixa temperatura i reduccions de salses i ben presentats. No hi falten les matèries primes del Delta de l’Ebre, bàsicament el seu apreciat marisc, ni els arrossos.

 width=

En la nostra visita recent vam degustar l’aperitiu presentat sobre reduïdes escultures de ferro  similars a les que hi ja al Passeig de l’Arenal, amb un bunyol de bacallà amb un toc de salsa de romesco i micromeslum; crema de bròquil amb espieta saltada; i pesto de tomàquet amb tonyina marinada. I ostres al natural; cloïsses fines en salsa Rodamar; varietat de peix de llotja acompanyat de salsa de romesco; llagostins, gambes roja, i escamarlans; musclos a la marinera; torrades d’anguila fumada amb tomàquet socarrat i cruixents d’alls; arròs melós amb calamars, pop, gamba roja i escamarlans; i un plat d’alta cuina, difícil de trobar al nostra país, Carré de xai a la francesa. De postres gelat de poma verda amb escuma de llimona.

 width=

Rocamar també ofereix un menú gastronòmic, que inclou vins del celler i cafè,  per 45,00€.

 width=  width=  width=  width=  width=  width=  width=

Un restaurant familiar que és un referent en els "Terres de l'Ebre" per la seva cuina i marc físic, que la Guia Gourmand li dóna 3 “gourmands”, equivalents a un 8/10.

 width=

Passeig de L’Arenal, 10. (43895) L’Ampolla. Tel.: 877 91 32 62 y 636 846 611. Horari de 13,00 a 16 i de 20,30 a 23,00. Tanca dilluns, 1 setmana al gener i 2 setmanes a l’octubre.  hrrodamar@gmail.com www.rodamar.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross