Situat a la zona de la Llosa, de Cambrils, prop de l’Escola d’Hosteleria i Turisme, es troba aquest petit i agradable restaurant que té un menjador interior per uns 50 comensals i una terrassa per a l'època d'estiu amb capacitat per a 60 persones.
L'establiment manté el nom del primer propietari que era de Pamplona, Iruña, i des de fa una dècada està en mans de Verónica Herrero de Prat que ofereix en els seus fogons cuina basca molt ben elaborada.
Nascuda a Bilbao, aquesta xef va estudiar cuina a la seva ciutat natal durant 4 anys; posteriorment va treballar amb Mariona Quadrada, a Reus durant dos anys i al Rincón de Diego, a Cambrils un any més, abans d'adquirir el Rincón de Iruña.
Els seus plats ens apropen amb productes de la zona receptes tradicionals de la seva terra com les anxoves del Cantàbric, 16,50; el txuletón de ½ quilo, 18,50; el bacallà Iruña, 17,25; el tronc de lluç a l'estil Ondarroa, 18,30, l'orada a la sal, 18,75; rellom de vedella al foie, 22,50…
La carta s'inicia amb una gran varietat d'entrants frets i calents, a més de sopes i cremes, destacant el carpaccio de gambes amb oli de pinyons 18,50; les gambes a la planxa, 20,75 i les cloïsses en salsa verda. Continua l'apartat de peixos, que inclou una graellada de peix i marisc, 27,00; segueixen les carns amb l’entrecot al gust, planxa, Oporto, Idiazabal o Cafè de Paris, 18,75, entre d’altres i conclou amb les postres, borratxo de mànec amb gelat de coco, 7,50; maduixes al pebre rosa amb gelat de violeta 7,50, etc. (preus sense iva). També ofereix un menú i un menú degustació.
Vins de diferents D.O. com Conca de Barbera, Montsant, Costers del Segre, Priorat, Ries Báixas, Rueda, Tarragona, Terra Alta, Emporda, Rioja, Ribera del Duero i unes altres, constitueixen el celler del restaurant, que compta amb un servei amable i eficaç.
Recentment L'Acadèmia de Gastronomia de Tarragona li ha atorgat el Premi 2015 al millor Restaurant visitat per l'entitat l'últim any. Un reconegut guardó per a la bona labor gastronòmica que ve desenvolupant durant 10 anys Verónica, que va recollir de mans del President Ángel Pérez, moment que recull la càmera de Chinchilla.
Adreça: C/. General Belgrano, s/n. , (43850) Cambrils. Tel.: 977 365182 i 653 894 732. Tanca dimarts. Visa, Master Card i American Express. www.elrincondeiruna.com Facebook rincondeirunyarestaurante