Situat a la zona de la Llosa, de Cambrils, prop de l’Escola d’Hosteleria i Turisme, es troba aquest petit i agradable restaurant que té un menjador interior per uns 50 comensals i una terrassa per a l'època d'estiu amb capacitat per a 60 persones.
L'establiment manté el nom del primer propietari que era de Pamplona, Iruña, i des de fa una dècada està en mans de Verónica Herrero de Prat que ofereix en els seus fogons cuina basca molt ben elaborada.
Nascuda a Bilbao, aquesta xef va estudiar cuina a la seva ciutat natal durant 4 anys; posteriorment va treballar amb Mariona Quadrada, a Reus durant dos anys i al Rincón de Diego, a Cambrils un any més, abans d'adquirir el Rincón de Iruña.

11392831_10206427485226521_8685577276609249019_o

Els seus plats ens apropen amb productes de la zona receptes tradicionals de la seva terra com les anxoves del Cantàbric, 16,50; el txuletón de ½ quilo, 18,50; el bacallà Iruña, 17,25; el tronc de lluç a l'estil Ondarroa, 18,30, l'orada a la sal, 18,75; rellom de vedella al foie, 22,50…
La carta s'inicia amb una gran varietat d'entrants frets i calents, a més de sopes i cremes, destacant el carpaccio de gambes amb oli de pinyons 18,50; les gambes a la planxa, 20,75 i les cloïsses en salsa verda. Continua l'apartat de peixos, que inclou una graellada de peix i marisc, 27,00; segueixen les carns amb l’entrecot al gust, planxa, Oporto, Idiazabal o Cafè de Paris, 18,75, entre d’altres i conclou amb les postres, borratxo de mànec amb gelat de coco, 7,50; maduixes al pebre rosa amb gelat de violeta 7,50, etc. (preus sense iva). També ofereix un menú i un menú degustació.
Vins de diferents D.O. com Conca de Barbera, Montsant, Costers del Segre, Priorat, Ries Báixas, Rueda, Tarragona, Terra Alta, Emporda, Rioja, Ribera del Duero i unes altres, constitueixen el celler del restaurant, que compta amb un servei amable i eficaç.


Recentment L'Acadèmia de Gastronomia de Tarragona li ha atorgat el Premi 2015 al millor Restaurant visitat per l'entitat l'últim any. Un reconegut guardó per a la bona labor gastronòmica que ve desenvolupant durant 10 anys Verónica, que va recollir de mans del President Ángel Pérez, moment que recull la càmera de Chinchilla.

10918948_10206427486826561_8892186342217017838_o

Adreça: C/. General Belgrano, s/n. , (43850) Cambrils. Tel.: 977 365182 i 653 894 732. Tanca dimarts. Visa, Master Card i American Express. www.elrincondeiruna.com Facebook rincondeirunyarestaurante

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross