Aquestes festes nadalenques la cuina del reconegut cuiner Rafel Muria, Estrella Michelin i Sol Repsol del Quatre Molins de Cornudella de Montsant, surt de les seves parets per instal·lar-se als domicilis més gurmets.El xef del Perelló, responsable també del Brichs de Falset i del restaurant Els Tallers de l’Hotel Boutique Siuranella, és el ‘culpable’ d’aquesta idea, amb un disseny d’un ‘Menú d’Estrella a la teva taula’ pensat per convertir els àpats nadalencs domèstics en una autèntica experiència gastronòmica.

La proposta és clara: celebrar les grans festes sense renunciar ni al nivell culinari ni a la comoditat. En un moment de l’any marcat per les trobades familiars, les llargues sobretaules i el desig de compartir, Rafel Muria aposta per aquesta fórmula «Per nosaltres és essencial entendre la gastronomia com un moment de desconnexió, de llibertat, d’emocions i de bon humor. Entendre-la com una forma de viure i de fer feliç a la gent, per a qui compartir taula sigui un moment màgic. Crear complicitat i proximitat; crear un vincle entre les dues parts on només s’hagi de parlar d'una cosa: la felicitat».

La cuina que viatja
Traslladar la cuina del xef Rafel Muria a un format per emportar no és només una qüestió logística; és sobretot un exercici de fidelitat al producte, al gust i a l’experiència. El ‘Menú d’Estrella a la teva taula’ que proposa Rafel Muria manté l’esperit del restaurant: respecte absolut per la matèria primera, arrelament al territori i una mirada contemporània que combina tècnica, sensibilitat i emoció.

Cada plat ha estat pensat perquè arribi a casa en òptimes condicions, embassat al buit i amb instruccions clares i senzilles mitjançant un video a Youtube que permeten acabar-lo fàcilment, sense complicacions. El resultat és un menú espectacular que es tradueix en els següents aperitius: tartaleta de musclos amb escabetx; briox cruixent amb bou de mar; panxeta a baixa temperatura amb vinagreta thai; ravioli de ceps i llamàntol; caneló de carxofa amb tonyina; crema de castanyes, api i béicon; llom de tonyina balfegó amb albergínia i salsa miso. El principal a escollir es divideix en un jarret de porc farcit de foie i ceps i un bacallà beurre blanc d’algues i salsifí. Per arrodonir-ho, el dolç és sticky tofee amb mango i fruita de la passió.

Una experiència per regalar (o regalar-se)
El ‘Menú d’Estrella a la teva taula’ (55 euros) us farà viure una experiència completa, de convertir l’àpat en un relat gastronòmic que acompanya la celebració. En aquest sentit, Rafel Muria demostra que la felicitat gastronòmica no és només una qüestió de context, sinó sobretot de contingut. I que un àpat excepcional també pot tenir lloc al menjador de casa, envoltat de família, amics i rituals propis.
![]()