Al prestigiós restaurant Giorgio, de Calafell, es va presentar el passat dijous, 26 de novembre, als mitjans informatius tarragonins, la Guia Gourmand 2016, en la seva 25ª edició. La presentació va anar a càrrec del xef, Romain Fornell, del restaurant Caelis, de Barcelona, que té una estrella a la Michelin.
Acabada la presentació es van lliurar les distincions que per l’any 2016 otorga la direcció de la Guia i seguidament Giorgio va oferir a tots els assistents un exqusit dinar que va incloure plats amb tòfona blanca. L’acte va acabar amb l'inici d’un nou quadre col·lectiu de gran tamany a càrrec de Rollan i Fuentetaja i en el que també hi participaran Alumà, Castañeda, Ribas, Roqueta i Cruañas, titulat “Il Ristorante Giorgio del Calafell Literario” dedicat als grans escriptors que han estat al restaurant: García Marquez, Vargas Llosa, Jorge Edway, Joan Marcé, Carles Barral, Josep Mª. Castellet i Carme Balsells.
DISTINCIONS DEL 2016
Les distincions de la Guia Gourmand en aquesta edició són:
LA GUIA GOURMAND JA ÉS A LES LLIBRERIES
La “Guia Elecció Gourmand de Catalunya i Andorra, i d’altres llocs d’interès”, coneguda popularment com la “Guia Gourmand”, sota la direcció i realització dels periodistes tarragonins Fèlix Llovell i Ramon Segú, i edició de Arola Editors, acaba de sortir i ben aviat es podrà trobar en les millors llibreries del país. En aquesta 25ª edició, corresponent a l’any 2016 hi ha una gran informació actualitzada d’una àmplia selecció de restaurants i hotels, acuradament realitzada en base a exigents criteris de qualitat, aplicats amb total independència, pels autors de la Guia en les visites anuals que fan als establiments. La guia es presenta amb edició de llengua catalana i també amb edició de llengua castellana (dos llibres, de tapes dures), i també es pot consultar, amb una nova web, que a través de localització per municipis o directament per establiments facilita la trobada dels restaurants i hotels, incloent fotografia i mapa de localització, a més de tota la informació: www.guiagourmand.com
CONTINGUT
La Guia Gourmand, és un manejable i útil volum anual que recull en les seves pàgines els bons restaurants i hotels de Catalunya i Andorra, qualificats, amb tota la informació actualitzada que dels mateixos es pugui precisar.
En els últims capítols, titulats "altres llocs d’interès" s’inclou també una acurada selecció actualitzada de restaurants i hotels de la resta d’Espanya i de la Côte d’Azur francesa, Mònaco, Vall del Loire, Alsacia, París, i Selva Negra. En total, informació d’uns 600 establiments que interessen al "Gourmand".
Els restaurants, un any més, s’han puntuat després de la visita als mateixos, tenint també en consideració les qualificacions i puntuacions atorgades a les més prestigioses guies existents, així com les opinions remeses pels lectors. La valoració de l’establiment s’estableix amb el següent criteri: cuina, màxim 6 punts. Bodega, decoració, marc, servei i detalls, màxim 4 punts.
La màxima puntuació suma 10 i en aquesta 25ª edició és, un any més, pel restaurant, El Celler de Can Roca de Girona, 10/10. I el quadre d’honor, que són els restaurants que tenen una qualificació de 8 o més, l’encapçalen: Amb 9,75/10: Arzak i Via Veneto; amb 9,5/10: Akelarre, Caelis, La Terraza del Casino, Martín Berasategui, Quique Dacosta, Santceloni, Sergi Arola Gastro i Zalacain; amb 9,25/10: Zuberoa.
ELS MILLORS DE LES COMARQUES TARRAGONINES
A les comarques tarragonines, els millors restaurants, segons la Gourmand 2015 són: Can Bosch, Giorgio, Villa Retiro, Les Moles, Mas Folch, Arcs, Bruixes de Burriac by Jaume Drudis; El Molí dels Avis, La Goleta, Les Coques; Miami Can Pons, Miramar, Sanromà i Sol de Mar.
La “Guia Gourmand 2016” té un preu de 20 euros.