Pacari és una empresa equatoriana que produeix xocolata 100% orgànic de màxima qualitat, que és el primer xocolata orgànica i biodinàmic d'Amèrica Llatina. Beneficia 3.500 famílies d'agricultors. I està present en 42 destinacions al voltant del món, entre ells: Suïssa, Bèlgica, França, Itàlia, Emirats Àrabs, Rússia, Colòmbia, Argentina, Estats Units, Espanya, entre altres.
Pacari ha rebut més de 200 premis a nivell internacional per la qualitat i característiques úniques dels seus productes, entre els quals destaquen: or, plata i bronze obtinguts en les últimes cinc edicions dels International Xocolata Awards, situant-se com el principal guanyador d'un els certàmens més importants del sector a nivell mundial. Dins de les certificacions que l'empresa ha aconseguit es troba la certificació Demeter Biodynamic, la qual és el més alt reconeixement de sostenibilitat.
La reconeguda marca de xocolates, a través de Copade importador i distribuïdor de productes gourmet, ecològics i de comerç just, està present a Espanya a El Corte Inglés, tant en els seus centres Hipercor com Gourmet, en botigues bio i orgàniques, en supermercats Ulabox ja través del web de Interflora.
Certament els mites sobre la xocolata estan de permanent actualitat. En ocasions s'ha demonitzat aquest aliment, provocant resistència al seu consum; tot i així, també nombrosos experts han posat de manifest la multitud de beneficis que comporta per a la salut.
La xocolata és, sens dubte, un dels aliments que més interès ha despertat al llarg de la història i que mai deixa de sorprendre. Pacari revela 7 curiositats sobre el món de la xocolata:
- La xocolata blanca no existeix. Es tracta d'un preparat a base de llet condensada i sucre que inclou mantega de cacau, però que en realitat no té pasta de cacau, el producte que guarda les propietats del cacau. Per contra, la xocolata negra o fosc, gràcies al seu alt percentatge de cacau, conté multitud de beneficis per a l'organisme. Menjar un tros de xocolata amarga cada dia redueix el risc de patir malalties relacionades amb el cor, per exemple.
- No sempre s'ha consumit sòlid. Fins 1842, quan va ser creada la primera barra de xocolata, aquest aliment es consumia líquid, com una beguda. La presentació de la xocolata sòlid només es va poder aconseguir amb les millores introduïdes en la indústria xocolatera de finals del segle XIX.
- El màgic arbre del cacau. L'arbre del cacau sempre ha estat associat a la màgia, el misticisme i el transcendental. Els seus fruits i llavors, per exemple, eren coneguts com "l'aliment dels déus". Un arbre d'aquesta classe viu uns 200 anys, però produeix grans útils només durant 25 anys, més o menys unes 2.500 unitats en total.
- Cada espanyol consumeix al voltant de 3,5 kg anuals d'aquest aliment. Pot semblar molt, però aquesta quantitat és realment baixa comparada amb la mitjana d'altres països europeus que superen els 9 kg a l'any. Espanya se situa en la tretzena posició d'un rànquing de 14 països en el consum de xocolata, només superada per Portugal, amb prou feines 1,1 kg per persona i any.
- Prevé l'envelliment prematur. El cacau té un gran poder antioxidant, molt beneficiós per combatre el pas del temps. Això sí, perquè la xocolata sigui un autèntic elixir de joventut ha de contenir un alt percentatge de cacau, ja que així contindrà menys llet i sucres i, com a conseqüència, menys calories; i ha de tractar-xocolata orgànica i biodinàmic, lliure de fertilitzants sintètics, herbicides o pesticides i sostenible. Pacari compleix aquests criteris. "Les nostres barres de xocolata són biodinàmiques i orgàniques i contenen, com a mínim, un 60% de cacau", assenyala Santiago Peralta, fundador de Pacari i considerat el 2013 com el "Millor Xocolater del Món" per l'Associació d'Indústries de Xocolata Fi.
- Ideal per lluitar contra el dolor menstrual o el cansament muscular. Durant el període no és estrany que algunes dones senten la necessitat de prendre xocolata. Aquesta reacció sàvia del metabolisme femení s'explica si tenim en compte que aquest aliment relaxa els músculs; i, així, alleuja el dolor i el malestar durant el període menstrual. A més, dóna força i energia. La xocolata aporta magnesi, el que el converteix en un complement ideal per a esportistes gràcies als seus valors nutricionals; ja que enforteix els músculs i aporta energia constant que afavoreix l'activitat física de manera continuada.
- No produeix càries. Un dels grans arguments dels pares a l'hora de negar una unça de xocolata als seus fills han estat la càries. No obstant això, molts dentistes neguen aquesta teoria. El cacau de qualitat -oscuro, orgànic i biodinámico- no roman a la boca; i, en conseqüència, no genera les condicions necessàries per provocar càries. No obstant això, tot depèn d'una bona higiene bucal.