L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils i l’Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus organitzen ÒRBITA GASTRONÒMICA, una jornada en la qual, gastronomia i dansa es fusionen per impulsar la cultura i el producte de proximitat.

L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils està fermament compromesa amb la formació de l'alumnat, posant en valor la importància que tenen els aliments i la cuina del nostre entorn per la seva qualitat i excel·lència i, apostant per l’agricultura local i del territori. Una bona manera de compartir aquests valors i coneixements és treballant conjuntament amb les institucions que ens envolten en l’organització de la jornada ÒRBITA GASTRONÒMICA.

Aquest és un projecte vinculat als Projectes Òrbita, un d’ells és els Premis Òrbita de dansa contemporània, que es va dur a terme el passat mes de Febrer al teatre Bartrina de Reus, organitzats per l’Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus.

El dissabte 6 d’abril de 10 a 13.30 hores, al Hall del Centre de Lectura de Reus, els ciutadans podran visitar i gaudir de les demostracions i degustacions gastronòmiques en les que s'utilitzaran aliments quilòmetre zero del Mercat de Reus i de les principals DOP i IGP del territori, a més de les coreografies de l’Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus.

Col·laboren en aquesta activitat:

· Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils: l'alumnat aprendrà i ensenyarà a convertir el producte de la nostra terra en delícies

gastronòmiques.

· Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus: mostra de coreografies a càrrec dels alumnes de l’escola, a la plaça de Sant Pere.

· Mercat de Reus: aportant productes de qualitat per poder desenvolupar aquestes jornades. els aliments bons i de qualitat als veïns de Reus.

· DOP Siurana: ens acompanyaran amb l’oli d’oliva verge extra, l’or líquid de la nostra història, tradició i poble.

· DOP Avellana de Reus: aportaran el seu fruit sec de qualitats excepcionals, avellana per consumir crua o torrada a fer servir en la nostra cuina més

autòctona.

· IGP Calçot de Valls: des de l’Alt Camp ens arribarà el calçot, grill d’una ceba blanca, dolça i tendre, que feta a la flama viva és la base de la calçotada.

· Forn Sistaré: impulsaran el respecte i la passió pel que neix a la terra i acaba a taula.

· DOQ Priorat: veurem com la suma de la terra, el clima i l’elaboració seguint tècniques mil·lenàries han propiciat un producte autèntic, el vi del Priorat. Amb la presència de l’enòloga Sandra Rico que realitzarà un petit tastet de vi.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross