El restaurant O Mar sorprèn en primer lloc per la seva decoració i ambientació, ja que el local simula una cova submarina acollidora per menjar molt bé en el millor ambient. El seu propietari, Luis Sauras, va escollir el nom per a l’establiment, que es va inaugurar al 2011, perquè és el mar, d’on surt la matèria primera d’una part important de la seva cuina i com el mar que es recrea en la decoració del restaurant.
I és que un dia els responsables d’O Mar van somiar sopar en una cova submergida sota el mar, envoltats de peixos, corals, algues i espècies marines, veient els reflexos del mar en les roques i escoltant els murmuris de les ones en acariciar la pell mullada de la sorra. En el somni van veure llums que sorgien del no-res i il·luminaven amb tènue calidesa l’interior de la cova i sentint com els peixos, llamàntols i altres criatures marines nedaven en un racó amagat però obert a la immensitat del mar....
I d’aquí va sorgir aquest restaurant al centre de Salou, que també sorprèn per la seva bona cuina marinera, que no oblida l’apartat de carns, a càrrec del xef Joaquín Ruiz Oliver que va començar la seva trajectòria professional l’any 1981, formant-se al Cal Morell (Balaguer) al costat del prestigiós cuiner Josep Mª Morell i en diversos cursos impartits per Josep Llanadosa en la Federació d’Hostaleria de Lleida.
Sempre ha treballat com a cuiner i com a xef en restaurants de tota la geografia nacional, aprofundint en el coneixement de la rica gastronomia espanyola. A O Mar ofereix una carta molt àmplia d’una línia de cuina tradicional mediterrània molt bé elaborada.
Dirigeix la sala, que té una capacitat per uns 60 comensals Cristina Briceag, que també exerceix de sommelier, cuidant un celler amb unes 40 referències.
Entre les moltes especialitats podem ressaltar les ostres (6 u.), 19,90; caneló casolà de peix i marisc, 11,25; pebrots del piquillo farcits de peus de porc amb foie i bolets, 14,80; tartar de tonyina vermella sobre guacamole, 19,00; gambes vermelles de la costa a la sal (10 u.) 24,00; escamarlans saltats (10 u.), 19,50; mariscada de bou de mar, 67,00; arròs caldós o melós amb llamàntol, 24,90; paella d’arròs vermell amb gambes vermelles, 18,50; rap l’all cremat amb cloïsses i cues de gambes, 20,50; caldereta de llamàntol amb gambes y patates panadera, 24,90; aurada a la sal, 15,50; “chuletón” d’Angus de 500 grs., 27,00; “carré” de be amb salsa de mel i romaní, 19,00; “entrecotte” de Angus (250 gr.), 18,90; cuixa de cabrit rostida a baixa temperatura amb les seves verduretes i patates fornera, 22,40; tiramisú, 6,00; pastís de formatge amb coulis de fruits vermells, 6,00; pastís de xocolata amb licor, 6,00.
També ofereix 5 tipus de mariscades, 29,50/130,00 i Menú arrossos i més (migdies), 16,95 i el Menú O Mar, 22,90. Preus sense iva. El preu mitjà es situa sobre els 35,00 euros i el vi de la casa és El Convidat, 10,50.
Av. Carles Buigas, 29. (43840). Tel.: 977 383 998. Horari: d’1 maig a 30 setembre obert tots els dies de 13:00 a 00:00 h. d’1 d’octubre a 7 gener: obert de dimarts a diumenge de 13 a 16 i de 20 a 23:30 h. Tancament anual: de 8 gener a 15 febrer. Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Correu electrònic: reservas@omarrestaurant.com. Web: www.omarrestaurant.com