El nou vermouth Dos Déus Dip, envellit en les mateixes botes que utilitzen els millors whiskys i amb les herbes aromàtiques prèviament assecades amb el calor i foc d’una turba orgànica, és el tercer vermouth de la col·lecció Dos Déus d’edició limitada. Explora els sabors fumats dels whiskies més apreciats de l’Illa d’Islay i les notes torrades i caramel·litzades del bourbon americà. L’ampolla ret homenatge a la llegenda de la terra de dips, Pratdip (Baix Camp). Els dips, són uns gossos llop negres i endimoniats que van escollir les muntanyes del poble per habitar-les i viure de xuclar la sang de la seva gent.

El vermouth s’ha presentat al restaurant La Cuina d’en Carlos, junt a l’esglèssia de Santa Marina, de Pratdip. La micro destil·leria de Bellmunt del Priorat, Priorat B&D Lab, creadora dels vermouths Dos Déus, del primer vermut calent del món Dos Déus Mediterranean i Nordic, la ratafia de magnòlies Mina o el licor de flors de saüc Nojae, treu per aquesta temporada, i en una edició limitada de 624 ampolles, el nou Dos Déus DIP.

 width=

Un vermut extrem, inspirat en els whiskies fumats de l’Illa d’Islay a Escòcia i amb aromes torrefactes de les botes de Bourbon americà. El Dos Déus DIP afegeix unes aromes inaudites al paladar que les aconsegueix per uns processos similars als de l’elaboració dels millors whiskies i bourbons que mai abans s’havien unit en un vermut. Una part s’elabora seguint la tradició dels destil·lats escocesos de torrar les plantes mitjançant l'ús del fum de carbó i de turba orgànica, el que serveix per assecar i donar sabor. Aquesta fórmula es barreja amb els vins del Priorat per donar com a resultat un nou vermut. I en acabat, s’afina amb el mètode dels bourbon de Tennessee, deixant reposar el vermut en botes de 200 litres de roure americà noves, extra torrades, de les mateixes característiques que les de producció del bourbon.

El vermut resultant té força, bona estructura i una harmonia plena per haver madurat en aquest tipus de fusta, amb notes caramel·litzades, fumades, iodades i amb aromes de fruita compotada i cacaus exòtics. Àlex Illa, creador de la marca assegura que ”l’habilitat d’emparellar begudes clàssiques d’alta qualitat, dona lloc a aquest vermut ple de contrastos i sabors. Una edició limitada sorprenent, en contra de tota convenció, suau al paladar, que explora noves vies i aporta creativitat al sector del vermut i la cocteleria”.

 width=

Homenatge a la terra de dips, Pratdip:

En el municipi de Pratdip, a Tarragona, s’explica la viva llegenda dels dips, un sers mitològics vampírics que donen nom al poble (“prat de dips”), a més de figurar als escuts municipals i al retaule de l’ermita de Santa Marina, datat del 1602. Els dips són una mena de gossos llop negres i endimoniats que xuclaven la sang de les persones per viure. Per homenatjar aquesta llegenda, l’ampolla i creació número 3 de la col·lecció Dos Déus, duu una il·lustració del llops salvatges i els colors foscos de la seva pell. Aquest mes de maig s’ha fet la presentació del vermut davant l’ermita del poble amb el consistori i els vilatans, per recordar la llegenda i el seu missatge.

Tant des del poble com la marca Dos Déus assumeixen que la llegenda advoca per un consum responsable i suggereix que els bevedors gaudeixin de la qualitat dels bons vins i licors de la regió i amb moderació. El vermouth Dos Déus DIP té 15% d’alcohol, la graduació mínima per a poder ser considerat vermut.

La marca de vermouth Dos Déus és reconeguda com una de les pioneres d’innovarl’art de l’aperitiu amb diversos acabats i afinats en fustes, procedents de lots especialsdel Priorat, Xerès, americanes I franceses, seleccionats per l’expert en vins i destil·lats,Àlex Illa. A finals de 2019, s’inaugura el celler i destil·leria a Bellmunt del Priorat ons’explora les possibilitats de les begudes clàssiques de la regió, les oportunitats que podenbrindar a l’actualitat. Es comença una etapa intensa d’experimentació amb els millorsbarmans i enòlegs amb la intenció de crear noves begudes i sabors.

En pocs anys, els Dos Déus Vermouth s’han convertit en uns dels aperitius de referènciade qualitat. Han guanyat diversos premis i reconeixements des de que van aparèixer almercat el 2017 (Millor Vermuts de Catalunya al concurs dels Premis Vinari 2017-2020,medalles d’Or al CINVE, a la International Wine Challenge, +92 punts Peñin, etc.). Mésinformació a: www.prioratlab.com Instagram: https://www.instagram.com/vermouthdosdeus/

 

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross