És un dels restaurants clàssics de Tarragona i més antics, que ha passat per dues ubicacions, inicialment a l'entrada del barri de pescadors, El Serrallo, i actualment al Port, des d'on gaudeix d'unes bones vistes com les de la mateixa capital i el seu port esportiu, ja que les taules se situen davant mateix de les múltiples embarcacions esportives.
L'establiment, amb molts anys de tradició de cuina marinera, ha tingut diferents èpoques, ja que la història del Reial Club Nàutic de Tarragona, en la seva especialitat el més antic d'Espanya, comença al 1878 i des de fa anys ha tingut restaurant.
En les seves noves instal·lacions, a l'Edifici Nàutic al Port Esportiu, el restaurant Nàutic de Tarragona, dirigit actualment per l'Iñaki Floria, ofereix una línia de cuina mediterrània, marinera i la seva especialitat són els arrossos, peixos i marisc, que es presenta en un marc lluminós i de moderna decoració, i amb unes vistes excepcionals a través d'uns grans finestrals.
La cuina està coordinada pel xef Ivan Copete. El celler compta amb 50 referències i està a cura també de l'Iñaki. El vi de la casa és Müller negre, 11,00. A l'estiu obren la terrassa chill, al costat d'una gran piscina a l'aire lliure, que resulta també molt agradable.
Entre les seves especialitats cal destacar el xató, 10,50; calamars a l'andalusa, 9,75; croquetes de pernil, 8,50; musclos a la marinera, 7,50; turbot amb romesco, 22,50; caldereta de llamàntol i rap, 27,00; bacallà a la llauna al forn o amb mussolina d'alls, 15,20; suprema de rèmol a la planxa amb porro confitat o al romesco, 22,50; orada a la planxa, orio, donostiarra o a la sal, 15,20; llenguado a la meunière, 22,50; paella marinera amb gamba vermella i escamarlà, 15,80; arròs melós de bacallà, calamarsons i carxofes, 17,50; fideus amb cloïsses, galeres i rap, 18,50; i a l’hora de les postres, el crep de xocolata amb gelat de torró, 5,75; suc de taronja amb gelat de vainilla (valencià), 5,25; crema catalana, 4,50; tòfones artesanes de la casa, 4,95.També ofereix un Menú diari migdia no festius, per 17,50 euros i Menú degustació, per encàrrec.
Edifici Nàutic, Port Esportiu. (43004) Tel.: 977 22 58 24 i 619 05 25 60. Horari de 13,00 a 16,00 i de 21,00 a 23,00. Migdia sempre obert. Nits a l’estiu obert, resta de nits sota comanda mínima de 10 persones. American Express, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Terrassa. Capacitat per a 120 comensals. Correu electrònic: info@nauticrestaurant.com. Web: www.nauticrestaurant.com