A 360 metres sobre el nivell del mar, a peus de la serra de Miramar, a una plana és on es troba el restaurant, una masia d’estil català on s’han produït diverses ampliacions i reformes al llarg de la seva historia. A l’any 2001 Marc Mestres i Joan Miquel van adquirir la masia amb la idea d’oferir una gastronomia sincera, natural i sense masses artificis, basada sobretot en la qualitat del producte de proximitat i de temporada.

IMG_2563 copia.JPG

Bon menjar tradicional català, tracte agradable i un espai bonic i confortable son les característiques de l’establiment, que també ofereix esmorzars de forquilla, a més de bar i cafeteria i plats cuinats per emportar.

A l’estiu resulta una delícia la terrassa jardí i en temporada són famoses les seves calçotades autèntiques. També està especialitzat en banquets de tot tipus en els seus menjadors privats. A ressaltar l’ampli aparcament pels vehicles.

El xef és Francesc Benaiges que, de formació autodidacta, pràcticament ha dedicat tota la seva vida als fogons i coneix tots els secrets de la cuina clàssica de la comarca.

El menjador principal té una capacitat per a unes 60 persones i la seva decoració és rústica, amb bigues de fusta a la vista i una graella d’alzina també a la vista. La carta de vins compta amb unes 70 referències de vins principalment de Catalunya i especifica les varietats de raïm de cadascun d’ells. Com a vi de la casa s’ofereix un porró amb vi del Priorat, 5,50 euros.

Entre les especialitats a destacar cal mencionar els cargols a la llauna cuits al foc viu amb oli, sal i pebre vermell, acompanyats de salsa de romesco i allioli, 14,90, que són insuperables; xató d’estiu alb vegetals, 9,75; raviolis de tòfona amb crema de formatge, 10,90; carpaccio de gamba vermella amb vinagreta de cítrics, 15,00; arròs caldós de bacallà, 15,00; pop brasejat amb allets i patata rústica, 16,50; fricandó de vedella amb moixernons, 12,50; mitja espatlla de xai rostida al romaní, 15,50; en l’apartat de les brases d’alzina, filet de vedella, 21; llonganissa de Valls, 9,00; sípia la brasa, 11,00; i a l’hora de les postres, tiramisú i crema catalana, 4,50.

El restaurant també ofereix un menú “viatjant” per 21,00; i el menú caragolada, amb 6 varietats d’elaboració de cargols, carns i botifarres a la brasa, crema catalana, beguda i cafè, 37,50.

Ctra. De valls al Pla (C-37) km. 19 (43810 El Pla de Santa Maria. Tel. 977 630 511. Horari: De 13,00 a 16,00 i de 20,00 a 23,00. Tanca dimarts i del 17 d’agost al 6 de setembre. Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Terrassa. 5 menjadors privats per fins a 150 comensals. Correu electrònic: info@masiadelpla.com. Web: www.masiadelpla.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross