Als afores de la població, al començament de la carretera que porta a Prades, en un petit turó envoltat de vegetació i d’arbres es troba el restaurant Mas Rosich que des d’inicis de febrer d’aquest any està a càrrec dels joves cuiners Gaspar Caparó Ferré i Marta Alcalá Fernández.
Ambdós xefs basen la seva formació a la Universitat gastronòmica Basque Culinary Center, on han completat un grau de 4 anys en Ciències Gastronòmiques i Arts culinàries. Durant aquest període, s'han anat formant paral·lelament en restaurants de diferents parts del país.
Gaspar, que és d’Alcover, s'ha format en restaurants de la zona de l'Alt Camp com a K la Hermita i L'Àlber, a més d'en Atrio (Càceres, 2 estrelles Michelin) i al Celler de Can Roca (Girona, 3 estrelles Michelin).
Marta, madrilenya, ha treballat en restaurants situats a Madrid, com el Restaurant Lua (1 estrella Michelin) i Santceloni (2 estrelles Michelin), a més també ha completat la seva formació al Quique Dacosta Restaurant (Dènia, 3 estrelles Michelin).
I ara agafen el restaurant com a projecte de final de carrera, pel termini d’un any amb possibilitat de renovar-se, amb els objectius de desenvolupar una cuina creativa, de proximitat i de producte, perfeccionant les tècniques de cocció i elaboració. Posar al mapa el poble d’Alcover per potenciar la seva activitat turística i gastronòmica. Adquirir experiència i professionalitat dins del sector. Realçar el treball de sala i establir una nova dinàmica de servei. I intentar crear una experiència gastronòmica al comensal al venir a Mas Rosich, que sens dubte ho estan aconseguint.
Dirigeix la sala, minimalista, rural, mediterrània, només per a 22 comensals, la Maya Albarello, que també exerceix de sommelier, atenent un celler amb unes 15 referències. Compta amb l’ajut de l’Alba Ribé.
Mantenen el nom de l’establiment afegint “A la Nostra”, per indicar la nova personalitat que ara rabosa joventut, entusiasme i professionalitat amb resultats molt satisfactoris.
Entre les especialitats cal destacar: Moralidat del salmó, 10,00; sipionets a la nostra, 9,50; gamba vermella a la graella, 2,50/ud; cua de toro amb puré d’ametlla i nap i gamba vermella, 18,00; porcell i aromàtics, 21,00; turbot salvatge amb pell de trompetes de la mort i salsa de carabassó i curry verd, s/m aprox. 38,00 kg; bacallà al pil-pil amb puré de mongeta de Santa Pau, 15,00; txuletón de vaca rosa gallega (maduració 40 dies), 38,00 kg; dos xocolates i iogurt, 5,00; pastís de formatge, 5,00; escuma de fruites, 5,00.
El restaurant també ofereix un menú diari (de dimecres a divendres) per 13,00. Preu mitjà de l’àpat, 30,00. Vi de la casa: Montsant i Terra Alta, 15,00/12,00.
Crta Mont-ral s/n km. 1 (43460) Alcover. Tels.- 685 987 477 / 600 061 380. Horari: de 12,00 a 16,00 i de 20,00 a 23,30. Tanca dilluns i dimarts. Visa. Aire condicionat. Aparcament. Terrassa. Correu electrònic: masrosichalanostra@gmail.com