El tercer dissabte del mes de juliol ha suposat un abans i un després per la quarantena de participants en el tast sensorial realitzat a l’Hotel Olympus Palace 4*. El SUMMIT -la terrassa de l’hotel situat a la capital de la Costa Daurada- ha acollit un esdeveniment d’alt nivell emmarcat dins de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025. En aquest espectacular espai els olis (DOP Les Garrigues) de Cuadrat Valley Finca Agrícola i la gastronomia de l’equip de restauració de l’Olympus han captivat els paladars dels comensals amb una proposta de gran qualitat.

En la primera part de l’experiència, els assistents han descobert l’Oli Bio Reserva Familiar, l’Elixir Bio i l’Elixir Despinyolat Bio (reconegut com un dels 100 millors olis d'oliva verge extra del món per la varietat arbequina al premi Evooleum). Un tast guiat a la perfecció per Blanca Casañola, responsable d’oleoturisme de Cuadrat Valley Finca Agricola, qui ha exposat als comensals la importància de l’olfacte i el gust  en l'anàlisi sensorial de l’oli. Casañola ha subratllat que «cal posar en valor el paper de l’oli, de la mateixa manera que per exemple ho fem amb el vi. A l’oli li cal més reconeixement a taula i hem d’interioritzar que és cabdal en la cuina mediterrània».

Precisament els olis de Cuadrat Valley Finca Agricola han estat els encarregats de potenciar el repertori gastronòmic del sopar, amb 14 plats plats salats i dolços elaborats amb un ingredient comú, l’oli d’oliva extra verge. Tot, maridat a més a més amb vins de la regió de Bordeaux (França), concretament de Château Fleur de Lisse de Saint Emilion.

Un binomi gastronòmic plaent

El sopar maridatge plantejat per l’Hotel Olympus Palace 4* ha destacat i molt a taula i sobretot al paladar dels comensals. La unió fa la força i les magnífiques creacions culinàries de l’equip de restauració de l’Olympus Palace -liderat per Marian Roca (directora del SUMMIT)- junt amb l’aliança dels olis, han potenciat i de quina manera els diferents sabors.

Elaboracions com bacallà confitat sobre crema de pebrots vermells, salmó marinat amb anet sobre pasta de full, salmorejo amb gelat de tomaca i alfàbrega, mortadel·la de Bolònia amb burrata o rosbif amb crema de poma, entre d’altres. L’oli també ha estat protagonista per postres amb dolços com xocolata amb oli i sal, gelat de nata amb carpaccio de préssec i oli, mató amb mel, oli i ametlles caramel·litzades. Gil Cristià, en representació de la propietat de l’Hotel Olympus Palace, ha destacat que «estic molt satisfet que aquesta experiència hagi agradat, hem estat realment uns privilegiats de gaudir-la aquí al SUMMIT on hem après molt de l’oli de Cuadrat Valley Finca Agrícola».

Futures col·laboracions

Finalitzat l’àpat i els parlaments, i davant del públic assistent al SUMMIT, Cuadrat Valley Finca Agricola i l’Hotel Olympus Palace 4* han exposat que seguiran col·laborant i treballant amb noves experiències on els olis, els vins i d’altres elements sorpresa continuaran obsequiant experiències sensorials d’alt nivell com la viscuda aquest recent cap de setmana.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross