MÉSAME MUCHO

MÉSAME MUCHO.jpgVols saber com transformar el teu llit en una taula? Com es fa un pastís de sandwich per a una celebració? I crear unes estovalles per col·leccionar records? Com muntar una cita a cegues perquè sigui inoblidable? Vols sorprendre als teus convidats amb un centre de taula natural? o millor, fer un amb gots i copes? Doncs en Mésame Mucho, editat per Oberon, Marta Simonet, la seva autora, té milers d'idees originals, senzilles i divertides per sorprendre, i fer de la gastronomia una festa perquè com ella mateixa diu “no és solament menjar i beure. És viure”.

Aquesta somiadora empedreïda i aventurera de riure fàcil que assaona el món de creativitat per menjar-li-ho a bocades és també l'editora del blog Mésame mucho i co-fundadora de l'agència creativa de generació de continguts Banquet d'Idees. Ara el seu llibre pretén aportar la sal necessària per “assaborir la vida al voltant de la taula bevent-te a xarrups idees creatives, senzilles i sorprenents.” Un llibre d'inspiració foodie que ofereix infinitat de recursos originals per convertir els dies normals en moments únics amb originals idees i consells sobre gastronomia, receptes diferents, decoració i estil de vida.

 

EN EL RESTAURANTE

EN EL RESTAURANTELa col·lecció d'assajos gastronòmic de Planeta Gastro comença amb aquesta història cosmopolita del restaurant a través d'un recorregut fascinant per la gastronomia mundial que va del fast food al slow food, de la haute a la nouvelle cuisine, de la Guia Michelin a la Gault & Millau, de la cuina molecular a l'ecològica, dels orígens de les hamburgueseries més “grasientas” a la història del naixement del restaurant més mític del planeta, elBulli.

L'esperat llibre de Christoph Ribbat, traduït ara al castellà, reuneix històries dels xefs més coneguts i els restaurants de més prestigi, d'intrigants cambreres clandestines i de receptes peculiars, de grans hotels de luxe i de menjadors secrets, de famosos crítics gastronòmics i de curiosos gourmets.

Subtitulat “Perquè el menjar no és l'única cosa que succeeix en les cuines” el llibre està Prologat per Ferran Adrià, que ens diu: “…un relat sucós, amè i estupendament documentat sobre la història i les anècdotes entorn dels restaurants, sens dubte la millor forma d'entendre aquesta institució que, tal com la coneixem, existeix amb prou feines des de fa 250 anys.” En definitiva, un àgil i divertit assaig gastronòmic que reuneix les històries dels xefs més coneguts i els restaurants de més prestigi, perquè segons l'autor Christoph Ribbat: “El restaurant és un lloc dividit en zones públiques i zones secretes que, a més de menjars i veritats, sempre genera llegenda”.

 

DE VINOS POR EUROPA

Imagen_160511185921.jpgSubtitulat “20 rutas imprescindibles en coche” el volum pretén obrir les portes del enoturismo des d'una àmplia perspectiva, en la qual el vi és l'element principal i fil conductor però de cap manera l'únic punt d'interès de cadascuna de les rutes exposades. Els itineraris han estat traçats i dissenyats expressament per a aquesta guia buscant una primera aproximació a les regions vitivinícoles més interessants i properes, incloent algunes curioses, i també la coincidència d'aquestes regions amb alguns de les destinacions més desitjades pels viatgers, com el Véneto, la Vall del Loira, la Toscana, Andalusia, la regió del Mosel·la o Euskadi... El cotxe es converteix en aquest cas en el millor transport possible, doncs permet viatjar en llibertat, aturar-se davant cada petit poble o paisatge, davant cada sorpresa i passar el temps de la millor manera possible. Escrit per Isaac Fernández Sanvisens i editat per Alhenamedia, el llibre és una manera de descobrir i viure l'Europa més autèntica, de conèixer tradicions que es creien perdudes i, principalment, de compartir vivències amb gent apassionada pel món del vi.

 

BANGKOK RESPONSABLE

bangkok.jpgEn 18 títols publicats fins al moment en la col·lecció Alhenamedia responsable, l’editora intenta rescatar el més autèntic de cada destinació, el motiu pel qual val la pena anar-hi, sense oblidar els espais més representatius de cada lloc. Hi apareixen tots els imprescindibles i més, però destacant el que és sostenible per convertir cada viatge en una experiència única. Entre els volums ja editats estan Bruges i Gant, Estocolm, Florència, Londres, Menorca, Nova York, Porto, parís, Varsòvia i Cracòvia, Venècia, Amsterdam, Astúries, Berlín, Brussel·les, Copenhaguen, Granada, Roma i Bangkok. En cada un d’ells, tot el que cal per conèixer realment la ciutat, plànols detallats amb versió digital, informació sobre temples, tradicions, mercats a l’aire lliure, monuments, restaurants, allotjaments, places, museus, parcs... i transports responsables.

 

TOTS ELS CARRERS DE TARRAGONA

TARRAGONA.jpgL’aquarel·lista Fermí Carré, el convida a fer un recorregut visual / artístic per la Part Alta de Tarragona, que el portarà a gaudir de les imatges plàstiques de tots els carrers, passatges, places i placetes d’aquesta entranyable part de la ciutat. Editat per Arola Editors, és un llibre imprescindible per conèixer un a un tots els racons del casc antic tarragoní, amb unes precioses aquarel·les i uns breus texts que expliquen la història de cadascun d’ells, fent certament una visita real, històrica i turística , amb el relat, els dibuixos i les pintures d’aquest artista lleidatà, però enamorat de Tarragona i de la seva part alta. El pròleg és de Ramon Martí o Llaó, vice president del Sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona, que qualifica el volum com un petit llibre per gaudir-lo carrer a carrer. En total unes 125 contrades d’unes pedres que són historia passada o actual de la Ciutat, Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 2000.

 

EL VERANO QUE EMPIEZA

el-verano-que-empiezaAra que s’acosta l’estiu pot ser un bon moment per llegir ‘El verano que empieza’, de Sílvia Soler, en la seva 4a edició del Grup62, de Planeta, encara que tractant-se d’una novel·la magnífica, certament magistral, farcida d’emocions i bona prosa, qualsevol època de l’any pot ser recomenable per a endinsar-se a la trama i l’estil tant ben treballats de la prestigiosa escriptora de Figueres. Guanyador del Premi Ramon Llull 2013, el llibre recull els cinquanta anys de vida de la Júlia Reig i l’Andreu Balart, vinculats abans de néixer per l’amistat de les seves mares, que han imaginat amb il·lusió la possibilitat que heretin aquest lligam o fins i tot que puguin arribar a enemorar.se. Però la Júlia i l’Andreu volen sentir-se lliures d’un destí que s’entesta a unir-los.

 

AQUELLA PORTA GIRATÒRIA

aquella-porta-giratoriaEl Premi Josep Pla 2016 es correspós al llibre de Lluís Foix, ‘Aquella porta giratòria’ que en la segona edició, de Destino, ja porta 25.000 exemplars. És un recurregut pels records i les vivències de l’autor a La Vanguardia, diari del que va ser director, director adjunt i sotsdirector en diverses etapes des del 1982 fins al 2001. Les anécdotes, els redactors i els corresponsals, les readaccions i els seus personatges conformen un univers d’uns anys inoblidables d’aquest gran periodista en un mitja de comunicació que ha representat una institució social, que s’ha mantingut 135 anys en contacte amb els seus lectors i que ha estat una referència a Catalunya durant moltes generacions. Un mirall de virtuts i els defectes d’un país i, alhora, un homenatge a l’autèntic periodista de raça.

 

EL OCÉANO DE LA MEMORIA

EL OCÉANO DE LA MEMORIA copiaPaloma San Basilio debuta en el panorama literari amb la història d'una saga familiar a Cadis al llarg del segle XX. No sense moltes dificultats arriba al món Alba, la primogènita d'una de les famílies cellereres amb més solera de Cadis, els Monestir-Livingston. Una nena que destaca per la seva bellesa i pel color del seu pèl vermell foc. Alba serà testimoni dels esdeveniments i les circumstàncies difícils que afectaran a la seva família, a la seva mare, Alba Livingston Belacua, i als seus set germans, Custo, Rocío, Lluvia, Mario, Santiago, Luna i Carlos, i assistirà perplexa als capritxos que la destinació els té reservats -Rocío es casarà i es mudarà a Mèxic, la terra del seu marit, amb la intenció de formar una llar; Mario decidirà traslladar-se a Colòmbia amb el seu amic Miguel per exercir la medicina i allí descobrirà al costat d'ell noves formes d'estimar, encara que també serà copejat pel terrorisme; o Luna, un ser especial que sembla estar fet de mar- mentre lluita per defensar un amor al que s'ha vist obligada i que roman inalterable al pas dels anys. Paloma San Basilio construeix una novel·la, plena de reminiscències, que és Cadis, però també Mèxic i Colòmbia. La història d'uns individus que tracten de complir els seus somnis i desitjos en contra dels convencionalismes d'una època plena de tabús, de buits, d'ombres... Una lluita en contra d'una destinació que sembla escrit. Una novel·la deliciosa, ben documentada, que descriu la vida d'uns éssers que intenten ser feliços enmig d'un temps convuls, en una Espanya ferida de postguerra.

 

MAÑANA, SI DIOS Y EL DIABLO QUIEREN

manana-si-dios-y-el-diablo-q.jpgEn aquesta novel·la, de Julio César Cano, publicada per Maeva, es planteja un cas per a l'inspector Monfort, que reenfrenta a una nova investigació amb la ciutat de Castelló com a escenari. Uns estranys versicles bíblics són l'única pista per detenir un assassí en sèrie, en una cursa contrarellotge.

La tranquil·la vida de la ciutat de Castelló es veu alterada per un macabre assassinat, el d'un home el cos apareix brutalment mutilat en un pis del centre. Per resoldre el cas, el comissari Romales demana ajuda a l'inspector Bartolomé Monfort, amb qui ja va col·laborar en el passat, com es narra en Assassinat a la plaça de la Farola. Junts reconstruiran la història de la víctima, el director d'una oficina d'ocupació amb fama de faldiller. El cas es complica quan troben un segon cadàver que no sembla tenir cap relació amb el primer. Afortunadament, l’intuïtiu i eficaç inspector Monfort no trigarà a donar amb les pistes necessàries per avançar en la investigació. També el pare Armendáriz, un estrany ermità a qui Montfort consulta sobre les cites bíbliques, contribuirà a l'aclariment dels assassinats.

Julio César Cano (1965, Capellades, Barcelona), va treballar al negoci familiar fins que el món de la música va trucar a la seva porta. Durant diversos anys va exercir com a músic i mànager de grups. Actualment es dedica a la publicitat, activitat que compagina amb l'escriptura.

Com a autor, és conegut tant pels seus assajos i articles sobre gastronomia i viatges, com per les seves novel·les i relats, entre ells Cuina, carretera i manta i Fulles de tardor. ‘Mañana, si Dios y el diabló quieren’ és la segona investigació de l'inspector Monfort, que segueix a la d’Assassinat a la plaça de la Farola.

Resideix amb la seva família a la Pobla Tornesa, província de Castelló, on transcorre la sèrie de l'inspector Monfort.

 

PRODUCTES DE MERCAT

És una col·lecció de llibres, de Sd.edicions, monogràfics sobre ingredients de tota la vida o de nova incorporació, però habituals avui a la nostra cuina. El producte que titula el llibre és el protagonista de les deu receptes que proposen reconeguts cuiners i cuineres professionals, com Xavier Pellicer, Carles Gaig, Ada Parellada, i d’altres casolans però, en definitiva, experts. Les receptes que ofereixen són pràctiques i factibles, tradicionals i creatives. Ara s’acaben de publicar El rap, de Narcís Comadira; La caça menor, de Margarita Vilar; La sémola (el cucus), de Pierrette Chalendar; i Les herbes aromàtiques, de Gloria Baliu.

 

 

LA GUIA MICHELIN FRANCE 2016

GM_France_2016-300x300Ja tenim la guia MICHELIN France 2016, que incorpora com a novetat dos nous restaurants tres estrelles a París. A més, en aquesta edició, existeix la possibilitat de realitzar reserves a través de MICHELIN Restaurants –web i mòbil– i ViaMichelin. D'aquesta manera, Michelin permet als consumidors trobar bones taules al moment apropiat i contribueix directament a desenvolupar l'activitat dels restaurants seleccionats. Aquest any dos reconeguts establiments parisencs han estat distingits amb tres estrelles en la guia Michelin France 2106: Alain Ducasse au Plaza Athénée i Le Cinq.

En el restaurant Alain Ducasse au Plaza Athénée, el xef proposa una cuina pensada entorn del concepte de ‘naturalitat’. “Alain Ducasse ha donat un audaç gir en concebre una cuina d'acord amb la naturalesa”, comenta Michael Ellis, director internacional de les guies Michelin. “Amb el trio llegums-cereals-pescats com a base, la seva cuina ofereix maridatges de sabors inèdits i desafia els codis de l'alta gastronomia. El resultat està a l'altura del repte: un menjar en el Plaza Athénée és una experiència única i memorable, commovedora tant per la impressionant decoració de la sala com pel viatge en el qual ens embarca cadascun dels plats”.

A poca distància del Plaza Athénée, el restaurant Le Cinq, situat a l'hotel Four Seasons George V, aconsegueix també el seu tercer estel aquest any. “En Le Cinq, el xef Christian Le Squer és un veritable virtuós”, afegeix Michael Ellis. “Signa plats superbs, amb un perfecte domini, que mostren un saber fer excepcional i un profund coneixement dels millors productes de la nostra terra. Degustats en un marc sumptuós, inspirat en el Grand Trianon, cada plat de Christian Le Squer és una veritable obra d'art, un brillant exemple del millor de la gastronomia francesa”.

 

101 TRUITES

101 TRUITESL'aparador de truites és interminable. Truites amb verdures, peixos, formatges, embotits, pasta, arròs... Truites de sempre, de les nostres àvies, de pagès, recuperades del receptari tradicional popular. Truites que s'han fet famoses als països més exòtics dels cinc continents. Truites dolces per acabar els àpats amb unes postres delicioses i originals. Idees fàcils i senzilles per canviar el look de la truita nostra de cada dia, la recepta més sovintejada i entranyable de la cuina familiar.

Toni Monné, autor d’aquest llibre, és periodista i ha estat sempre vinculat a diverses publicacions de cuina i gastronomia. Va fundar i dirigir dues de les revistes de cuina més venudes a Espanya (Cocina Fácil i Comer Bien) durant més de deu anys. Ha dirigit també la revista Lecturas Especial Cocina i la col·lecció de mini llibres "Con Mucho Gusto", i ha estat assessor editorial de Comer y Beber. És autor dels llibres Pica, Pica, L'hora del vermut (ambdós publicats per Cossetània), Barcelona gastromía y cocina i coautor dels llibres Emoción en el plato, Del huerto a la mesa, Del bosque a la mesa, Quesos y Paisajes i Los mejores bocadillos del mundo.

 

CUINA I REAPROFITA

CUINA I REAPROFITA.gifEstàs tip que se t'acumulin muntanyes de tapers a la nevera i no saps què fer-ne? Estàs cansat de repetir plats només per gastar aquestes restes de menjar? Troba, en aquest llibre, publicat per Cossetània Edicions, tot un seguit de receptes basades en el reaprofitament, perquè puguis reutilitzar els àpats o els aliments que tens guardats. Podràs cuinar una hamburguesa de llentilles amb els llegums que tens a la nevera, o una truita sumptuosa amb les hortalisses i la carn que t'han sobrat. Es tracta, sens dubte, de la millor sortida a totes aquestes racions extres i una alternativa més original a l'opció quotidiana d'escalfar-les al microones o de repetir dos dies seguits el mateix àpat. El llibre ofereix l'oportunitat de revestir les menjades de creativitat i de nous sabors, i tot amb el plus de l'estalvi. Entrants, primers, segons o, fins i tot, postres, juga, combina i reinventa els teus tapers!

Nascuda a Figueres ja fa uns quants anys, Lídia Casademont i Surell, l’autora, va estudiar la branca científica biosanitària a l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres i, més tard, la carrera de Nutrició Humana i Dietètica a la Universitat de Vic. Després d'un breu període de pràctiques a l'Hospital Josep Trueta de Girona, mentre cursava el segon curs de la carrera, va fer un altre petit període de pràctiques a l'Hospital de Figueres en el seu últim any i, un cop finalitzada la carrera, hi va treballar uns quants mesos. Actualment treballa en un centre de dietètica en el qual ajuda a aconseguir un pes saludable i, encara més important, a adquirir uns bons hàbits alimentaris a tothom qui acudeix a la consulta. Bloguera a la xarxa des del gener del 2011, parla en el seu blog “Va de Teca” sobre gastronomia, receptes, opinions de restaurants, degustacions d'aliments, tastos de vi i cervesa, notícies d'esdeveniments culinaris i altres curiositats gastronòmiques. També ha fet col·laboracions esporàdiques en altres blogs. Fora de la xarxa, ha escrit el llibre 100 trucs per aprimar-se, publicat per Cossetània Edicions l'any 2013.

 

GRANS VINS A PETITS PREUS

GRANSVINSCOBERTA.small.jpgExisteix la creença que el vi català per ser bo ha de ser car, i es pensa també que el vi d’altres indrets és millor. Aquest llibre, escrit per Lluís Romero, editat per Cossetània, pretén desmuntar aquestes dues teories tot apostant pel vi català com a producte de proximitat. Hi trobareu 175 vins catalans extraordinaris a l’abast de totes les butxaques que us permetran tornar a portar el nostre vi a la taula de cada dia. En Lluís Romero (1974) va superar, amb qualificació d’excel·lent, el curs de sommelier a Girona. Va representar la província als campionats de Catalunya, al costat dels 3 sommeliers del Celler de Can Roca. Actualment organitza cursos de tast, fa de jurat a concursos de vins, i de tertulià a la ràdio.

 

LA CUINA DE MARGUERITE,

LA CUINA DE MARGHERITEPublicat per Sd. Edicions, La cuina de Marguerite és una cuina popular i cordial. Si algú espera trobar en aquest llibre receptes molt elaborades, de seguida quedarà decebut. N’hi ha més d’una que queda voluntàriament en una imprecisió total, escrites amb simplicitat, però sempre amb la frescor i l’humor que caracteritzaven l'escriptora. A Marguerite Duras li agradava cuinar i ho afirmava sovint, sense dissimular el plaer que hi trobava. No tan sols cuinava, sinó que a més li agradava escriure les seves receptes, i de vegades posar-hi noms inventats, al seu quadern vermell, “El quadern del camió”, tal com en deia. Va pensar a publicar-ne algunes a La vida material, però va abandonar el projecte. Aquestes són les receptes que volem oferir-vos en aquest llibre.

 

TOMBUCTÚ

René Caillié va ser el primer cristià que va aconseguir entrar a la mítica ciutat de Tombuctú i va viure per explicar-ho. Per a això va haver d'ocultar-se sota l'aspecte d'un fals musulmà i creuar Àfrica amb la por contínua a ser descobert. Sense 9788416395781.jpg l'ajuda de ningú, solament i enmig d'una gran caravana de mercaders àrabs, va aconseguir el seu gran somni infantil. Anteriorment, aquesta fabulosa ciutat daurada no era més que un “somni truncat” en les ments dels europeus. De sobte, el mite de la ciutat prohibida, omple de monuments daurats i símbol d'un continent desconegut descrita pels viatgers europeus s'esvaeix davant els ulls de Caillié: “Arribem feliçment a Tombuctú quan el sol aconseguia l'horitzó. Veia, per fi, la capital de Sudan que, després de tant temps, era la fi de tots els meus desitjos. (...) Abandonat el meu entusiasme inicial, em vaig adonar que l'espectacle que tenia davant els meus ulls no es corresponia amb el que jo esperava”. Publicat per Alhenamedia.

 

HOMBRES DESNUDOS

HOMBRES DESNUDOSPremi Planeta 2015, aquesta novel·la d'Alicia Giménez Bartlett tracta del present que estem vivint, on homes d’uns 30 anys perden el seu treball i poden acabar fent estriptis en un club, i on cada vegada més dones prevalen la seva carrera professional sobre qualsevol compromís sentimental o familiar. En aquesta història, publicada per Editorial Planeta, aquests homes i dones entren en contacte i en col·lisió, i ho faran amb unes conseqüències imprevisibles. Sexe, amistat, innocència i maldat es barregen en una combinació tan harmònica com inquietant. L'autora en els anys noranta va crear el personatge de Petra Delicado, la popular inspectora que va originar una sèrie de televisió.

 

LA CUINA DEL CALÇOT

CUINA del CALÇOTEl nom del calçot es troba indefugiblement lligat al de la calçotada, però quan hagueu acabat de llegir aquest llibre veureu que això no ha de ser forçosament així, perquè el calçot de Valls constitueix un menjar excel·lent combinat amb una munió d’altres ingredients que no han de ser per força els característics de la calçotada. En aquest llibre, publicat en cinquena edició per Cossetània, Joan Jofre i Agustí Garcia ens ofereixen la possibilitat d’elaborar prop de setanta plats diferents cuinats amb calçots. Joan Jofre Español va néixer a Alió (Alt Camp) el 1950. Ha estat cuiner, i des dels disset anys s’ha mogut entre fogons: a Valls, Tarragona, Barcelona, les Canàries, les Balears, Andalusia, el País Basc… Agustí Garcia Carrion va néixer a Alió (Alt Camp) el 1949. Va iniciar la seva professió de restaurador l’any 1968. L’any 1983 va obrir el seu propi restaurant, El Corbatí, on incorporà molts plats innovadors, molts dels quals relacionats amb la Cuina del Calçot.

 

PÀLEO RECEPTES

La dieta dels nostres orígens per a una vida saludable

Pàleo Receptes.jpgRemenat d’ous de perdiu amb cranc i espàrrecs, cavall estofat amb nous i pomes, tonyina a la pedra amb ginebre i ruca... A partir d’una seixantena de receptes inspirades en els aliments del paleolític, aquest llibre representa una nova -i molt vella- manera de menjar, la que està lligada a l’alimentació dels nostres avantpassats més remots. Aleshores no hi havia gaire varietat. Els àpats consistien bàsicament en allò que procurava la naturalesa: verdures, herbes, fruites, ous, llavors, bolets i fruits secs, carn i peix de tant en tant, i poca cosa més. Aliments naturals i frescos i, per tant, altament saludables. Les societats caçadores i recol·lectores no tenien llibres de cuina ni receptaris. Per saber què menjaven, el llibre compta amb l’arqueòleg Eudald Carbonell i la seva col·lega i periodista Cinta S. Bellmunt. Ningú millor que ells poden endinsar el lector en la dieta pàleo i fer que en gaudeixin a les seves cuines. Les fotografies del llibre, publicat per Cossetània són de María Ángeles Torres Padilla.

 

UN LLIBRE: L’HORA DEL VERMUT

vermuth

El vermut ha tornat o potser no ha marxat mai. La beguda que va seduir els nostres avis i besavis s’ha convertit en protagonista d’una nova manera d’anar de tapes jove, informal i diferent. I es que certament l’hora del vermut segueix sent una temps sagrat el diumenge al migdia. I un bon vermut es pot acompanyar amb un munt de diferents petits plats, des de tapes Fredes i pintxos, fins a cassoletes, truites i empanades, entre molts altres. Ara tenim un llibre, de Cossetània Edicions, escrit per el periodista Toni Monné amb fotografies de Xavier Mendiola que ens convida a degustar un bon vermut acompanyat amb unes 150 receptes que inclou el volum, pensades tant per als paladars més exigents com per aquells que s’inicien als fogons.

 

LA CUINA MODERNISTA

978848330862

Durant el modernisme, al tombant del segle xx, es van introduir noves tècniques culinàries i nous aliments, van aparèixer establiments especialitzats, com les pastisseries o els adroguers, i van sorgir alguns dels autors clàssics que establirien les bases de la cuina catalana. En aquest llibre, de Viena Editorial, l’historiador Jaume Fàbrega reivindica per primera vegada el modernisme com l’edat d’or de la cuina catalana i ens explica què menjaven i què bevien en aquella època tant els menestrals i els obrers com els burgesos o els indians més adinerats, què es podia comprar a les botigues de queviures, i quins menús oferien les fondes i els restaurants més luxosos del moment. A la segona part del volum fa una exhaustiva recopilació de les receptes pròpies de l’època.

 

LAS RECETAS DE LOS POSTRES Y DULCES DEL CONVENTO

recetas-convento

Les germanes de l'Ordre de les Germanes Pobres o Clarisses porten habitant un petit monestir en Belorado, província de Burgos, durant més de sis-cents cinquanta anys. En aquest lapse de temps han pogut compilar un gran nombre de receptes de la gastronomia claustral. Amb una llarga trajectòria d'experiència en l'elaboració de dolços de primera qualitat, Sor Myryam de Natzaret, responsable de l'obrador del convent, presenta cinquanta-set receptes de rebosteria delicioses, senzilles i que formen el receptari de postres del monestir. Engloben un conjunt variat, versàtil i senzill de fer, totes elles amb el segell de l'artesà. A través d'aquest receptari coneixerem els petits plaers d'aquesta gastronomia: receptes de pastissos, coques, bescuits, bunyols, pastissos o flams.

 

CÓRDOBA. IMPRESIONES DE VIAJE

poltada-i6n12713282

Conegut principalment per la seva faceta de novel·lista i dramaturg, aquesta novel·la de viatge ens permet conèixer el costat més viatger i aventurer d'Alejandro Dumas, que ens transmet les impressions del seu pas per Còrdova mitjançant anècdotes jocoses i magnífics personatges en un relat dominat pel seu caràcter indòmit i somiador. El llibre és un extracte del llibre De París a Cadis, que s'inscriu dins de l'interès que desperta el nostre país entre els literats i artistes romàntics, que veuen Espanya com un lloc exòtic i insòlit. Aquesta no és una novel·la de viatges a l'ús; allà on no arriba la realitat, Dumas dóna ‘rienda suelta’ a la seva imaginació. I aquesta és la que preval en el camí de Granada a Còrdova o en la descripció que fa de l'antiga ciutat musulmana. Està publicada per la col·lecció Alhena Literària.

 

EL GRAN LLIBRE DELS LLEGUMS

EL GRAN LLIBRE DELS LLEGUMS

Publicat per Cossetània, ens convida a emprendre un viatge culinari i deliciós a través dels llegums. Inclou les receptes de tota la vida amb altres de ben noves, plats típics i elaboracions de països llunyans. Perquè els llegums -que ens acompanyen des de la prehistòria- són un aliment sa i molt beneficiós per al nostre organisme. A més a més, són protagonistes indiscutibles de la dieta mediterrània. Les fotografies són de María Ángeles Torres. L’autora, Anna García és editora i redactora des de fa més de deu anys. Ha escrit nombrosos llibres i fascicles sobre cuina, entre els que destaquen Técnicas de cocina sana i Bebidas y tisanas que alargan la vida (Objetivo Bienestar, editorial Planeta). També ha col·laborat en diverses obres com ara Pica-pica, Sucs verds (ambós publicats per Cossetània).

 

TEORIA I PRÀCTICA DEL VERMUT

Unknown-1En un temps en el qual el vermut està molt de moda, no podia faltar un llibre sobre el mateix, ple d'humor, amb consells enginyosos i propostes inèdites, receptes sorprenents, anècdotes curioses i les millors vermuteries. Publicat per Now Book, està escrit per Josep Sucarrats, Miquel Àngel Vaques i Sergi Martín, amb il·lustracions de Blanca Miró. És el primer llibre sobre aquest elixir deliciós de

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross