El Golf de Sant Jordi és un dels racons de postal de la Costa Daurada. Conegut pels pescadors com ‘Mar de la Frau’, les seves aigües -a més de brindar bons fruits del Mediterràni- amaguen una desena de vaixells de la Primera Guerra Mundial enfonsats en el seu fons marí. Aquestes curiositats ens donen context de la nostra visita a Calafat, una urbanització situada en el front marítim de l’Ametlla de Mar i on al carrer Veler hi trobem el restaurant Les Veles.
Aquest pròxim mes de gener, el projecte liderat per en 00, farà 4 temporades que navega sota el seu timó. Formats a l’Institut Escola d’Hoteleria de Girona i amb diferents experiències professionals a Can Jubany, Compartir de Cadaqués, Celler de Can Roca, Sport & Hotel Hermitage d’Andorra o el Via Veneto de Barcelona, tots dos van decidir embarcar-se en el seu dia en una aventura que ha anat creixent «la idea inicial era gestionar una guingueta, i al final hem acabat portant el restaurant i la gestió del bar i el bufet del Circuit de Calafat també. L’Esther és de l’Ametlla de Mar i ens hem volgut arrelar aquí perquè aquest projecte tingui el nostre segell personal» explica en Marc.
Defensors dels productors i elaboradors del territori
Una coalició d’èxit i que en aquestes festes nadalenques ha provocat que no hagin parat de treballar ells i el seu equip. Àpats d’empresa, celebracions familiars i un final d’any on ja han penjat el cartell de complert per la nit del 31 de desembre. La filosofia a Les Veles és clara i transparent, com indica l’Esther «som amants de la cuina de proximitat, producte sense emmascarar i molt lligat al bon servei. Tot amb una bona oferta gastronòmica i una carta amb 125 referències de vi catalans, espanyols i internacionals» apunta l’Esther, tot afegint que «des d’un primer moment vam tenir clar que volíem treballar amb el producte del nostre entorn més proper, per tant havíem d’esforçar-nos en defensar els nostres productors i elaboradors, que també es mereixen guanyar-se bé la vida. Tota aquesta roda no es pot trencar».
A Les Veles treballen una cuina viva i constant, una cuina d’autor que evoluciona segons la temporada. Cerquen sorprendre els comensals amb una carta mediterrània on destaquen els productes del Delta de l’Ebre –treballen molt bé la tonyina Balfegó- i on els arrossos són la joia de la corona: paella marinera, arròs de canana amb carxofa, arròs melós de montanya, arròs de verdures o arròs caldós de llamàntol, aquest últim és el que vam poder assaborir, una veritable delícia al paladar. Com expliquen el Marc i l’Esther «el que no hem volgut mai és estancar-nos, la nostra cuina no és estàtica i per això tots els canvis que hem realitzat han estat a millor». El perfil de client que visita Les Veles és molt familiar i de parelles en cap de setmana, mentre que entre setmana és molt més divers, visitant-lo persones jubilades, treballadors de la zona, entre d’altres.
Diversitat d’espais al restaurant
El restaurant Les Veles disposa de diferents espais: sala Les Veles (70 comensals), terrassa Les Veles (80 comensals) i jardí Les Veles (90 comensals). A més disposen d’un ampli espai d’aparcament amb carregadors elèctrics per vehicles. Tot per poder dur a terme tota mena de celebracions, esdeveniments o àpats, amb les màximes facilitats. Les Veles, un restaurant on viure una experiència gastronòmica inoblidable. Més informació a la seva pàgina web.