Si busquem les millors terrasses a prop del mar, ara que arriba el bon temps, sens dubte una de les millors i més recomanables és la del restaurant Miramar de Cambrils, situada en un entorn privilegiat, davant del port pesquer de Cambrils i tocant la mítica torre del s.XVII (on acostumaven a refugiar-se els habitants d'aquesta vila d’aquella època).
Ocupa part del primer pis de la casa i les vistes del port són fantàstiques. I no solament té vistes aquest restaurant sinó també una magnífica cuina, una de les millors sens dubte de la Costa Daurada. El Miramar també compta amb un altre terrassa, en el mateix passeig, davant del restaurant.
Recordem que l'establiment que va néixer al 1957 com a pensió i restaurant s'ha anat sofisticant amb els anys, però l'esperit per oferir la millor cuina marinera de Cambrils s'ha conservat.
L’any passat el Miramar, de Cambrils, va celebrar el seu 60 aniversari i actualment treballa molt bé el menú gastronòmic de temporada en el que es pot assaborir en aquesta primavera un tast d’oli d’oliva verge extra arbequina Oleum Naurale amb assortiment de pans artesans; sandvitx cruixent de mousse especiat, bombó de foie, carpaccio de pop roqué amb kimchi i gaspatxo de maduixes suau, com aperitiu; segueix l’amanida de llagostins, vichyssoise d’escamarlans al safrà; caneló tebi de ventresca de tonyina Balfegó amb salsa oriental i com a plats forts, el llom de corder lletó a la brasa amb pinzellades de keriyaki i peix de llotja al gust. Acabem amb cítrics i rebosteria feta a la casa, a més dels petits fours. Preu 73 euros. També ofereix el menú Miramar per 45,00 euros, a més de la carta de suculents plats mariners amb entrants, arrossos, peixos, mariscs i carns.
No és estrany que dia rere dia els espais del Miramar s'omplin de clients de sempre, que es barregen amb persones d’arreu que es deixen seduir per les seves propostes gastronòmiques. I és que certament el restaurant ofereix els millors productes de la nostra terra i sobretot del nostre mar, el Mediterrani; el qual és present en cada plat de la carta, basada en la cuina tradicional marinera, que any rere any intenta mantenir fidelment l'essència sense deixar de donar els seus punts d'identitat.
Fidels a aquest entorn, el Joan (actual propietari) i la Jovita fan d'aquest restaurant un festival per als nostres sentits, juntament amb l'esforç d'un gran equip humà: Soco Montoro i Àngel Fernández (els cuiners principals) i Antonio Martínez (conegut sommelier pels seus anys d'experiència en el món del vi), així com altres professionals que completen l'equip.
Per la seva brillant història d’excel·lència gastronòmica, la ‘Guia Gourmand’ el va designar “Restaurant de l’Any 2017”.
Passeig Miramar, 30 (43850). Cambrils. Tel.: 977 36 00 63. Horari de 13,00 a 16,00 i de 19,45 a 23,00. Tanca uns 40 dies coincidint amb el Nadal. American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat, terrassa. Capacitat per fins a 100 comensals. Admet gossos. Correu electrònic: restaurant@miramar-cambrils.com. Web: www.miramar-cambrils.com