width=

L’Ampolla està desenvolupant aquest any 2021 uns importants esdeveniments gastronòmics per donar a conèixer els productes de la mar del Delta de l’Ebre, com cuinar-los de manera sostenible i consolidar el municipi com un referent culinari i sostenible del territori. El Gastromar L’Ampolla 2021 és un dels més destacats.

En la primera edició d’aquest congrés anual hi han participat els Germans  Torres; Mateu Casañas, de Disfrutar i Compartir; Vicent Guimerà, de l’Antic Molí; Quim Casellas, del Casamar; Albert Raurich, de Dos Palillos; i Ada Parellada, del Semproniana, entre d’altres, que van crear en directe plats i receptes marineres tant de cuina tradicional i clàssica com de cuina d’autor, contemporània.

Com ha conclusions principals, compartides per Toni Massanes, director general de la fundació Alícia, es va exposar que es fonamental impulsar una economia blava basada en el diàleg de totes les parts implicades, científics, administracions i pescador, i en la sostenibilitat econòmica, ecològica, i territori.

A més a més es va concloure que és necessari fomentar una pesca més selectiva, donar a conèixer a  la societat l’extens ventall de peixos que hi ha al litoral Mediterrani i com es poden aprofitar totes les seves parts, per exemple l’espina o la pell. De la mateix manera, es va realçar l’oportunitat d’utilitzar espècies invasores com el cranc blau perquè esdevinguin una font d’ingressos per els pescadors del Delta de l’Ebre i al mateix temps que la pesca ajudi a controlar la seva presencia.

 width=

I en el marc d’aquest congrés culinari, cal també destacar el Concurs de la cuina de l’ostra que va celebrar la seva 7e edició on restauradors de la localitat van presentar un plat de ostra cuinada. El Jurat format per Quim Casellas del restaurant Casamar de LLafranc, Iolanda Bustos del restaurant Baix Empordà; i Toni Massanés va decidir que la proposta més saborosa va ser la de Sergio Màrquez, del restaurant del Mar Flamingo, amb el ceviche d’ostra del Delta; seguida de la de Teima Caballé, del restaurant Sol, amb pedres d’ostres i en tercera posició el va situar Carme Montero, del restaurant Club Nàutic Casa Montero, amb el plat d’ostra del Delta a la garnatxa amb gel de fruits vermells.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross