L’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona ha tornat a guardonar la gran tasca de l’excel·lència culinària de la demarcació de Tarragona. L'Acadèmia, dirigida per la seva presidenta, Ana Vilallonga, ha reconegut aquest 2024 cinc premis, un reconeixement a la trajectòria professional i cinc esments especials. Un esdeveniment magnífic celebrat un any més al Castell de Vilafortuny i que ha aplegat a prop de 120 assistents.
Llistat de guardonats
La novena edició dels guardons ha tingut diferents protagonistes que recorren la geografia del Camp de Tarragona i Les Terres de l’Ebre:
· Premi Especial Antón Pont Amenós: per la Gran Festa de la Calçotada de Valls - Cambra de Comerç de Valls.
· Premi Millor Producte de la Terra: mandarines clementines de les Terres de l’Ebre Indicació Geogràfica Protegida (IGP).
· Premi Millor Producte del Mar: els musclus del Delta de l'Ebre.
· Premi Millor Restaurant Visitat: restaurant CITRUS del Tancat (Alcanar).
· Premi al Millor Celler: Celler Vinyes Domenech (DO Montsant).
· Reconeixement a la trajectòria professional Hostal Sport de Falset, per la quarta generació de trajectòria professional, des de 1923
· Mencions especials per: restaurant Can Bosch de Cambrils; Jose (restaurant Les Coques de Tarragona); Sergi Palcín del restaurant HIU de Cambrils; Moha Quach del restaurant El Terrat i Antonio Sánchez, Catalina Puertas, Dani Sánchez i Paula Sánchez, del restaurant El Gordo 2 de Tarragona.
Beques per dues alumnes
També s’han obsequiat dues beques de formació a dues alumnes de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. Les premiades han estat Carla Moreno, estudiant del Grau Mig de Cuina i serveis; i Lara Fernández, estudiant del Grau Superior de Qualitat en l’Industria Alimentaria.
L'Acadèmia de Gastronomia de Tarragona neix l'any 2004 com a Associació Cultural i Gastronòmica, sense ànim de lucre i amb la intenció de potenciar la ja excel·lent gastronomia del Camp de Tarragona i Ebre. Entre els objectius d'associació destaquen la recerca, el coneixement, la promoció i la difusió de la cultura gastronòmica, la cuina i la restauració de tot el territori de la demarcació tarragonina.