L’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona ha visitat la planta de Coca-Cola Europacific Partners, situada a Martorelles (Barcelona). Inaugurada l’abril de l’any 2006 és una de les més grans d'Europa pel que fa a la seva dimensió, més de 500.000 m², i també per la seva capacitat de producció: 1.200 milions de litres cada any.

La benvinguda als acadèmics tarragonins l’ha realitzat Victor Herrero, de l’àrea de comunicació, assumptes públics i sostenibilitat de Coca-Cola Europacific Partners a Barcelona. Victor Herrero ha compartit un esmorzar de benvinguda amb tot el grup, encapçalat per Ana Vilallonga, presidenta de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona i ha tingut l’oportunitat de retrobar-se amb Josep Maria Brugués, qui durant 37 anys va treballar com a responsable de relacions externes de Coca-Cola a Tarragona.

Un referent en tecnologia i sostenibilitat

Pròxima a celebrar els 20 anys de vida, la planta de Coca-Cola Europacific Partners a Martorelles és tot un referent en el grup, destacant per la seva ecoeficiència, automatització i tecnificació. Els acadèmics l’han pogut descobrir al detall visualitzant per exemple les 11 línies d’envasat. També han tingut l’oportunitat de ser conscients de la importància de la instal·lació (video) que han visitat, plenament operativa les 24 hores del dia els 365 dies de l’any i on hi treballen fins a 400 professionals.

Els assistents han pogut copsar durant la visita la importància de la gestió sostenible dels envasos, un dels reptes més grans de la companyia. Dins de la conscienciació per l’economia circular les tres màximes de Coca-Cola són: reduir, reutilitzar i recuperar, tot vinculat al compromís global de The Coca-Cola Company 'Un món sense residus', per eliminar tots els plàstics innecessaris o difícils de reciclar.

Àpat al restaurant Socarrat

Finalitzada la visita a Martorelles, els integrants de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona han assaborit un dinar al restaurant Socarrat, situat al municipi de Mollet del Vallès. Entre d'altres creacions culinàries, els cigrons estofats amb costella i xoriço, el remenat d'alls tendres i botifarra d'ou i el conill a la brasa amb carxofa i patata al caliu han estat els que han tingut més èxit en el paladar dels comensals.

La pròxima cita dels acadèmics tarragonins serà el dimarts 8 d’abril al restaurant el Llagar (Montbrió del Camp), darrer àpat del curs 2024-2025 ja que al mes de maig es celebraran, com cada any, els Premis de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross