L’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona ha visitat la fàbrica d’Estrella Damm situada al Prat del Llobregat. Els assistents han pogut descobrir el procés d’elaboració de la cervesa mediterrània, elaborada amb 100% ingredients naturals i que segueix la recepta original d’August K. Damm datada del 1876.
Els acadèmics tarragonins han tingut el privilegi de que l’amfitrió i guia durant la seva visita hagi estat Ramón Agenjo, conseller delegat i secretari del Consell d’Administració de Damm, i també tresorer de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.
Agenjo s’ha mostrat satisfet de la trobada realitzada amb l’acadèmia tarragonina i ha assegurat que «poder explicar i mostrar el que fem ens encanta, pensin que la cervesa té 5.000 anys d’història. Cuidem fins al més mínim detall del nostre producte, actualment es distribueix a més de 90 països de tot el món».
La planta cervesera més gran d’Europa
L’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona ha realitzat un recorregut per la planta d’embassat no retornable i per la planta de llauna i barril d’una fàbrica, que ocupa una superfície de 130.000 m2 i on hi treballen fins a 400 professionals. També han pogut conèixer dades interessants, com que el Grup Damm recupera el 98% dels residus i subproductes que genera, i que la planta del Prat del Llobregat és la més gran del continent europeu.
La visita ha finalitzat a la sala de tast, on tota l’expedició ha realitzat un maridatge guiat amb cerveses com Estrella Damm, Inedit, Malquerida, Complot, Voll-Damm o Bock Damm.
Entrega del diploma
Ana Vilallonga, presidenta de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona, ha fet entrega del tradicional diploma a Ramón Agenjo. Vilallonga ha agraït enormement l’hospitalitat i el tracte dispensat en aquesta magnífica visita.