L’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona ha visitat Les Veles. Situat a Calafat (Ametlla de Mar) aquest restaurant es troba en un dels racons de postal de la Costa Daurada, el Golf de Sant Jordi. Conegut pels pescadors com ‘Mar de la Frau’, les seves aigües –a més de brindar bons fruits del Mediterrani– amaguen una desena de vaixells de la Primera Guerra Mundial enfonsats en el seu fons marí.
Al carrer Veler una trentena d’acadèmics han assaborit el menú confeccionat especialment per l’ocasió per part de l’equip de Les Veles. L’ensaladilla de Bacoreta, els musclos al vapor, les carxofes amb col Kale i foie ratllat i el tataki de tonyina vermella Balfegó han conformat els entrants.
El plat principal ha estat un arròs del senyoret que ha agradat i molt als comensals. Un àpat maridat amb vins de la denominació d’origen Terra Alta i amb el que han brindat els assistents en aquest segon àpat del 2025 de l’acadèmia.
Un cop finalitzat el dinar, Ana Vilallonga, presidenta de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona, conjuntament amb el president d’honor, Antón Pont, han fet entrega del diploma de la visita a l’equip de restauració de Les Veles, format pels cuiners Bounsal Abdelkader, Laura Mendoza i Jesús Madrid. I també l’atenció a sala de Sergi Pons.
Les Veles obre nova etapa amb el sabor de sempre
Marc Colomé i Esther Llambrich, professionals que han liderat Les Veles aquests tres darrers anys, han tancat aquest mes de febrer la seva etapa al restaurant del Grup Calafat. Després d’un període intens i exitós, nous horitzons professionals s’obren per aquesta parella gastronòmica.
En breu coneixerem qui seran els nous timoners de Les Veles, un veler gastronòmic que sempre s’ha de tenir a l’agenda per gaudir del bon menjar, com per exemple amb l’actual menú que tenen a disposició dels clients i que va vinculat a les Jornades de la Galera.