L’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona ha portat a terme una visita a les instal·lacions de Balfegó, líder mundial en pesca, estudi i comercialització de tonyina roja, en una jornada que ha permès aprofundir en els secrets de la producció sostenible d’un dels peixos més valuosos i apreciats a la gastronomia internacional. L’activitat ha tingut lloc a la localitat de l'Ametlla de Mar, on Balfegó compta amb les seves innovadores instal·lacions d’aqüícoles i la seva recent inaugurada nova planta de producció. Complex que suma 12.000 metres quadrats de superfície i que ha suposat una inversió pel grup de 35 milions d’euros.

Durant la visita, els acadèmics han pogut conèixer de primera mà el procés de pesca i comercialització de la tonyina roja Balfegó, un model sostenible que respecta els ecosistemes marins i el cicle natural d’aquest espectacular animal marí. Els assistents han tingut l'oportunitat de veure en directe les piscines aqüícoles, on les tonyines són alimentades i cuidades en un entorn controlat, així com les instal·lacions de processament de la companyia.

L’Acadèmia posa en valor a Balfegó

La presidenta de l'Acadèmia de Gastronomia de Tarragona, Ana Vilallonga, ha destacat la importància de conèixer l’excel·lència de Balfegó «visites com aquesta són una oportunitat única per comprendre millor el procés de producció dels productes que arriben als nostres plats. La tonyina roja de Balfegó no només és sinònim d’excel·lència culinària, sinó també d’un model de producció responsable amb el medi ambient i ens ha agradat molt poder-ho comprovar de primera mà».

Per la seva part, Pere Vicent Balfegó, copresident de Balfegó, ha explicat que Balfegó agraeix l’interès i la visita de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona «ha estat un privilegi poder compartir-la amb els acadèmics i gaudir de les seves preguntes i inquietuds per conèixer més a fons la nostra marca i tot allò que se’n deriva».

Durant la visita, els assistents han pogut assaborir una degustació del producte en format cru a l’espai showcooking de Balfegó. L’entrega a Pere Vicent Balfegó d’un diploma com a agraïment per la visita i l’hospitalitat demostrada per tot l’equip humà de la companyia en el Tuna Tour Experience com en la visita a la nova planta, ha posat el punt i final a l’esdeveniment.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross