L’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona (AGT) ha celebrat el clàssic àpat de Nadal a l’icònic Can Bosch. El restaurant cambrilenc, amb una Estrella Michelin des de fa més de quatre dècades, i un Sol Repsol, ha estat l’espai de trobada on una cinquantena d’acadèmics s’han reunit al voltant d’una bona taula i un menú creat per l’ocasió.

Can Bosch té els seus orígens en el bar de pescadorsque el 1969 van obrir Joan Baptista Bosch i Lourdes Font i que posteriorment es va convertir en una casa de menjars. El restaurant va ser liderat posteriorment per Joan Bosch a cuina i Montserrat Costa a sala. Actualment és la tercera generació, Arnau Bosch, xef qui representa l’essència d’un baluard gastronòmic de casa nostra.

Un àpat amb essència Can Bosch

Els aperitius han donat la benvinguda als comensals, tot assaborint una crema de ceba caramel·litzada amb espuma de formatge parmesà curat 24 mesos i crostons; taco fet amb vel de làctic, melós de vedella, piparres i moresc cruixent; un tàrtar d'anguila fumada "Roset" i tomàquet èxtasis sobre sable cruixent i un "Hot dog" de botifarra feta a casa amb careta de porc a la brasa i tàperes amb salsa tàrtara i crispi de ceba.

Posteriorment l’itinerari gastronòmic ha continuat amb una coca de pasta de full amb textures de porro, "botifarra del Perol" i gamba blanca de Cambrils; un ravioli de llamàntol amb salsa de vermut blanc de Reus, emulsió de pebrot vermell escalivat i petxina de pelegrí i finalment un espectacular Royal d'ànec i pollastre de corral amb parmentier de patata, terrina de polenta i suc del seu rostit. L’àpat l’ha arrodonit una textura d'ametlla i yuzu exquisida.

L’Acadèmia desitja unes bones festes

La presidenta de l'Acadèmia de Gastronomia de Tarragona, Ana Vilallonga, ha portat a terme el tradicional brindis al finalitzar l’àpat «desitjo que seguim gaudint molt de la gastronomia de la demarcació de Tarragona com hem fet a Can Bosch. Per un gran 2026 que segur ens depararà grans emocions!».

L’entrega al xef Arnau Bosch d’un diploma, com a agraïment per la visita i l’hospitalitat demostrada per tot l’equip humà de Can Bosch, ha posat el punt i final a les activitats de l'Acadèmia de Gastronomia de Tarragona aquest any que està pròxim a finalitzar.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross