Els periodistes tarragonins, Fèlix Llovell i Ramon Segú, directors de la Guia Gourmand, van presentar el passat dissabte dia 9 de desembre al migdia la 27e. edició corresponent a l’any 2018. La Gourmand 2018, editada per Arola Editors ja es troba a les millors llibreries del país, al preu de 20 euros i aporta una gran informació actualitzada d’una àmplia selecció de restaurants i hotels de Catalunya, Andorra i altres llocs d’interès turístic, acuradament realitzada d’acord amb exigents criteris de qualitat, aplicats amb total independència, pels autors de la Guia en les visites anuals que fan als establiments.

PRESENTACIÓ 0.jpg

En la presentació es va destacar les distincions de la Guia Gourmand en aquesta edició i que han estat atorgades a:

  • Restaurant de l’any 2018: Joan Urgellès, Reus
  • Hotel de l’any 2018: BCN Urban, Barcelona
  • Celler de l’any 2018: Ronadelles, Cornudella de Montsant
  • Restaurant Revelació de l’any 2018: Deliranto, Salou
  • Producte de l’any 2018: Mel Muria, Perelló
  • Vermut de l’any 2018: Yzaguirre, Morell
  • Guia de l’any 2018: Repsol

Captura de pantalla 2017-12-11 a las 22.51.01.png

També es va ressaltar que la Gourmand es pot també consultar, íntegra i gratuïtament a la web que a través de la localització per municipis o directament per establiments facilita la trobada dels restaurants i hotels, incloent fotografia i mapa de situació, a més de tota la informació, actualitzada al dia: www.guiagourmand.com

I van comentar que en el quadre d’honor es relacionen els millors restaurants qualificats amb una nota de 8/10 o superior. En aquest ranking del 2018 els millors de Catalunya són: Amb 10/10: El Celler de Can Roca; amb 9,75: Via Veneto; i amb 9,50: Caelis, Disfrutar, La Cuina de Can Simón, Lasarte, Les Cols, Miramar de Llançà, i Sant Pau-Carme Ruscalleda.

PRESENTACIÓ 1.JPG

I a les comarques tarragonines, amb 9,25: Can Bosch, L’Antic Molí, Les Moles i Villa Retiro; amb 9: Deliranto i Joan Urgellès; i amb 8,75: Casa Macarrilla 1966, Mas Folch i Miramar de Cambrils. Aquesta qualificació, van explicar, s’estableix segons el següent criteri: cuina, màxim 6 punts. Decoració i marc físic, màxim 2 punts. Celler, màxim 1 punt i Servei i detalls, màxim 1 punt. La màxima puntuació suma 10.

A Tarragona ciutat els més ben qualificats són: Arcs, Can Bonachí, Les Coques, Degvsta, De Vins, Palau del Baró, Sadoll, Vadegust, Xaloc, Xamfrà del Forum, Nàutic de Tarragona, El Galliner de l’Antiquari, El Llagut, etc.

En aquesta edició hi ha un total de 60 altes i 23 baixes d’establiments.

Finalment, els presentadors van agrair als assistents la seva presència (alguns vinguts de Barcelona, com Aurora Bofarull del conegut restaurant Los Caracoles), al Mercat Central per facilitar la presentació i als patrocinadors de la Guia: Repsol, Deutsche Bank, Patronat de Turisme de Cambrils, Aparcaments Municipals de Tarragona i Innovarout.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross