Hi ha restaurants que deixen al comensal un record inoblidable d'un dinar excepcional per la qualitat del seu producte, l'encert en l'elaboració, el servei diligent i amable i com a colofó unes boniques vistes de la mar, per acompanyar uns plats mariners tradicionals amb algun toc innovador.
Aquest és el cas de la Goleta, a peu de la platja dels Capellans, de Salou, amb un dinar memorable veient la mar en calma en un migdia gris sense Sol que un troba en cada servei d'un menú degustació.
Comencem amb un aperitiu amb un xupito de meló, un con d'espinacs amb formatge fresc a les fines herbes i uns caragols. Segueix unes exquisides anxoves de l'Cantàbric sobre pa amb tomàquet i una cullereta de bacallà amb ventresca i melmelada de figues.
A continuació el còctel de peix i marisc i unes saboroses carxofes amb cloïsses en salsa. No falten les delicioses gambetes "panxudes" de Tarragona. I arriba un plat innovador amb una tempura de rap al rocafort amb carbassó en tempura. Per tancar unes costelles de xai arrebossades amb patates palla i pebrots verds. Per postres un pastís tatín amb gelat de formatge i una macedònia de fruites.
Aparcament tancat, gran distància entre taules, ambient agradable i comoditat dels seient distingeixen també aquest establiment de gran prestigi a la Costa Daurada.