En Carlos i la Carmen van arribar fa molts anys a les comarques tarragonines i es van enamorar dels paisat-ges de Pratdip, un petit poble del Baix Camp, envoltat de muntanyes. Allí hi van descobrir l’Ermita de Santa Marina, de gran devoció popular, situada a pocs quilòmetres del nucli urbà seguint la carretera que porta a Mora la Nova, a la part sudest de la Serra de Llaberia.
En Carlos i la Carmen es van fer càrrec de la cura del santuari i del bar situat al costat mateix de l’ermita. Amb el pas del temps, el bar es va convertir en un restaurant i així, va néixer La Cuina d’en Carlos com un espai proper i familiar. La formació de Carlos com a cuiner és autodidacta.
La seva cuina és tradicional, cuina de sempre, catalana i de muntanya, que parteix de bons productes i respecta els seus sabors, amb elaboracions adients. Els seus plats són abundants i contundents i el protagonista principal són les carns de primera categoria, especialment la caça (civet de senglar, cassoleta de cèrvol). Del menjador senzill amb tons “vintage” i rústics. Cal destacar l’àmplia gamma que tenen de vins i caves. També ofereix un gran assortit de whisky i gin tònics. El vi de la Casaés El Convidat, 9,00 €. Gaudeix d’una agradable terrassa per l’estiu.
Entre les especialitats de la casa cal destacar el caragols a la llauna; els canelons; l’amanida de formatge de cabra; la llonganissa amb guarnició, el “xurrasco” de vedella amb guarnició. Els postres són casolans.
Ermita de Santa Marina. 43320 Pratdip. Tel.: 619 390 468 – 977 26 26 44. Horaris 13h a 15h. Tanca els dimecres. No accepta targetes. Aire condicionat. Terrassa.