El passat 5 de maig es va dur a terme la primera cuina en directe dins les III Jornades del Romesco de Cambrils al restaurant Can Solé a la que van assistir 14 persones (el 100% de l’aforament). Aquesta activitat tracta d’obrir les cuines cambrilenques per ensenyar com es preparen els plats més tradicionals i característics de cadascuna de les jornades gastronòmiques que es preparen al municipi.
A Can Solé, els assistents van poder aprendre de la mà del propietari-xef Josep Lluís Solé com es preparen uns “escamarlans amb xipirons i romesco calent” i més tard van poder degustar-los en família amb un xef entregat que no va dubtar en explicar els secrets de la cuina marinera i tradicional que caracteritza Can Solé des que va obrir l’any 1962.
Per altra banda el dia 7 de maig, el que va oferir un recital de cuina va ser el xef George Urquiza propietari i xef del restaurant La Palmera de la Llosa que va desplegar totes les seves armes a la cuina i en un estil més de cuina d’autor, va ensenyar als assistents a fer primerament un “aperitiu de musclos amb romesco”, va continuar amb uns “alls que es creien calçots amb romesco de festucs” i va posar la guinda al pastís amb una “deconstrució d’una versió dolça de romesco”.
Dins les jornades del Romesco que finalitzen el 17 de maig, manquen encara per dur a terme el concurs de mestres romescaires que tindrem el dia 10 al Port de Cambrils de les 11h a les 13h on es podrà veure un concurs de cuina en directe del plat típic de Romesco de Peix i el dia 12 de maig que hi ha programat el taller de cuina en directe del restaurant Cal Tendre on el xef Damià Capafons ens ensenyarà a cuinar un “llom de rap arromescat amb papada”