Ditaly, la marca de cuina italiana al forn del grup La Mafia ha aterrat a Catalunya amb la inauguració fa poc més d’un mes d'un nou restaurant a Tarragona i un altre a Lleida. El de la Costa Daurada està ubicat al Centre Comercial Les Gavarres, precisament aquest establiment compta amb una acollidora terrassa exterior per a 22 comensals i una sala interior amb capacitat per a 94 persones. Inspirat en l’estil cosmopolita de Milà, l’interiorisme de Ditaly a Tarragona fusiona elegància i modernitat amb un estil contemporani. Gestionat per AdS Retail Real Estate, aquesta obertura completa la comercialització de tots els locals del centre d'oci.

Javier Floristán és el CEO del Grupo La Mafia i s’asseu a taula per compartir les següents reflexions.

Javier, aquest 2025 Ditaly fa una dècada de vida. Què podem esperar a Tarragona amb l'obertura de l'establiment que acabeu de posar en marxa al Centre Comercial Les Gavarres?

L’obertura de Ditaly Tarragona suposa molt més que una nova localització. Donem el salt a Catalunya amb un espai que respira l'estil i l'essència de la marca un restaurant especialitzat en cuina al forn amb menjar contemporània i amb productes italians de qualitat altíssima, fermentacions llargues, massa artesana i un disseny arquitectònic que converteix cada visita en una experiència. A Les Gavarres aportem una alternativa gastronòmica diferenciadora, fresca i cuidada, que ja està connectant amb un públic que busca alguna cosa diferent dins de la cuina italiana.

A més és el primer Ditaly que obriu a tot Catalunya. Per què heu escollit Tarragona per a aquest primer aterratge?

Tarragona i en concret aquest centre comercial, reuneixen diversos elements clau per a nosaltres: un entorn amb gran afluència, un públic local exigent i un centre comercial amb una gestió excel·lent com les Gavarres que combina lleure, restauració i experiència.

Creiem a créixer pas a pas i Tarragona és el punt de partida ideal per aterrar a Catalunya, entendre el ritme del mercat i posicionar la marca en una comunitat que valora la qualitat i l'autenticitat. Des d'aquí, el nostre objectiu és continuar creixent a la regió de forma progressiva, però ferma com ho ha estat la nostra segona obertura a Lleida.

Precisament a Les Gavarres hi ha altres marques de gastronomia italiana Quin és el vostre valor afegit i en què considereu que se us diferencia?

Precisament, la nostra proposta s'allunya de la idea tradicional de pizzeria. A Ditaly oferim una experiència gastronòmica basada en la cuina italiana al forn, elaborada amb productes D.O.P. importats d´Itàlia, masses de llarga fermentació i una carta que combina tradició i innovació. Amb plats que van des de les pizzes napolitanes contemporànies, fins a provolone al forn, pastes gratinades, calzone, entre d’altres.

Però si hi ha alguna cosa que ens diferencia són les nostres focaccies. Són úniques per la massa lleugera i cruixent i les combinacions d'ingredients de qualitat. Algunes de les nostres especialitats són, per exemple, la 'focaccia Il Gattopardo' amb mortadella di Bologna, 'nuja calabresa, scamorza, tomàquet semisec i ruca o la 'focaccia Novecento' amb speck trentí, crema de ceps, formatge gorgonzola, ceba. Elaboracions que reinterpreten el receptari italià des d'una mirada creativa, sense perdre el respecte al producte.

Tot i que al final el que realment ens distingeix és la suma del que és gastronòmic i emocional: venir a Ditaly no és només menjar, és gaudir d'un entorn sofisticat, contemporani i accessible.

Què et té enamorat de la gastronomia italiana i quins són els teus plats preferits de la carta de Ditaly?

La gastronomia italiana és profundament emocional. Té la capacitat de reunir la gent al voltant d'una taula, de ser senzilla i sofisticada alhora i d'emocionar amb productes humils tractats amb respecte. A Ditaly m'enamora aquesta fusió entre allò autèntic i allò creatiu.

Personalment, tinc predilecció per la 'Pizza de Torrezno de Soria amb ou poché' una pizza d'autor que combina producte premium, tècnica i una presentació visualment espectacular. També destacaria una de les nostres darreres incorporacions a la carta com la 'focaccia La Strada', farcida de mandonguilles di la nonna Francesca, beixamel i Granada Padano D.O.P. Per mi és un clar exemple de fins on podem portar la cuina italiana al forn. I per descomptat, no puc deixar fora la nostra famosa recepta de ´Tarta de formatge´, suau i cremosa, mai falla. Són plats que em recorden perquè apostem per aquesta manera d'entendre la cuina italiana al forn.

Ditaly va ser distingida fa dos anys com a millor franquícia emergent. Què us ha suposat a nivell de marca un reconeixement d'aquestes característiques?

Aquest reconeixement va ser un impuls enorme. Va valdre el que ja sentíem internament: que estàvem construint una cosa diferent, amb ànima i amb visió. A nivell de marca, va suposar una gran visibilitat, va atreure talent, franquiciats amb perfil molt sòlid i va obrir la porta a noves ubicacions en temps rècord. Però, sobretot, ens va obligar a estar a l'alçada. Ens va recordar que innovar, cuidar el detall i mantenir l'estàndard són part del nostre ADN i no pas una excepció.

Per acabar l'entrevista, portes un quart de segle al món de la restauració. Quin present i futur augures al sector en aquestes èpoques de tant de canvi?

La restauració sempre ha estat en evolució, però avui més que mai exigeix ​​agilitat, autenticitat i capacitat d’adaptació. El client actual cerca experiències, transparència, sostenibilitat i valor pel seu temps i diners. Per això, el futur el veig híbrid: tecnologia i calidesa humana, digitalització i proximitat, rapidesa i qualitat. Les marques que entenguin aquesta dualitat, que escoltin i es reinventin sense perdre la seva essència, seran les que liderin la propera etapa. El millor ha de venir i estem preparats per fer-ho.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross