Ahir dilluns dia 20 de novembre va tenir lloc la inauguració de la nova temporada 2017–2018 de La Ruta del Xató, a l’emblemàtic Museu Deu (jardins) del Vendrell i va comptar amb la presència del nou ambaixador Oriol Castro, l’internacionalment reconegut xef del restaurant Disfrutar de Barcelona i del restaurant Compartir, de Cadaqués.
En aquest acte, que va tancar l’alcalde Martí Carnicer es va donar el tret de sortida a una 21a edició. Els assistents van gaudir d’una degustación de les receptes del xató de cadascuna de les poblacions de la Ruta, acompanyats dels magnífics vins de la D.O. Penedès i de les atencions dels patrocinadors de la Ruta.
Novament es va poder tastar la salsa de xató Ferrer, amb una versió elaborada especialment per a la Ruta i enguany, del pa de pagès Enrich, un pa tradicional de llarga fermentació que combina de fàbula amb la salsa de xató.
Finalment es va realitzar una visita guiada al Museu Deu, un dels espais més importants del col·leccionisme català del segle XXl.
Recordem que el municipis que participen en la Ruta són Calafell, El Vendrell, Sitges, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. Tots ells tenen la seva pròpia recepta del Xató i la Xatonada constitueix una important mostra i singularitat gastronòmica d’aquestas poblacions.