L’estiu com d’altres períodes de vacances convida a descobrir noves destinacions. En aquesta època de l’any, quan tots els esforços se centren en desconnectar, relaxar-se i passar-ho bé, un nou projecte s’obre pas al Pirineu català: l'Hotel El Niu de Martinet.
Martinet és un dels dos pobles que conformen el municipi de Montellà i Martinet, en ple cor de la Baixa Cerdanya. Precisament en un dels indrets més pintorescos de la vall, aquest estatge es converteix en un refugi ideal per les persones que cerquen una ubicació estratègica en aquesta magnífica zona.
Situat en un dels edificis més emblemàtics d’aquesta població lleidatana, fa un trimestre que ha obert portes l’Hotel El Niu de Martinet. Inaugurat pel pont de maig, la identitat de l’hotel busca «aportar valor i qualitat a la zona. A finals del 2024 vam portar a terme una sèrie de reformes, no de caire estructural, però si a nivell d’interiorisme i també d’estil. Al gener va obrir el restaurant i cinc mesos després l’hotel. Estem molt contents» exposa Anna Moyano, responsable de l’hotel.
Un total de 20 habitacions renovades
Amb un estil rústic, modern i funcional a l’Hotel El Niu de Martinet prima el confort en tot el seu recinte i que conformen les 12 habitacions dobles, les 4 quàdruples i les 4 superiors que disposa. Les habitacions són espaioses, amb una decoració càlida i que alhora crea un ambient acollidor i familiar.
La propietat de l’hotel, amb un ampli coneixement del sector (també disposen d’hotels a la Costa Brava) ha dissenyat un hostalatge amb el màxim de comoditats per satisfer totes i cadascuna de les necessitats dels clients «estem satisfets de les sensacions positives que ens van comentant els hostes, la sensació de calidesa que volem transmetre és receptiva i en definitiva volem això, que ho sentin acollidor» apunta Anna Moyano.
El personal de l’hotel, amb l’Anna Moyano al capdavant, s'esforça per oferir una atenció de qualitat i fer sentir els hostes com a casa. Aquest aspecte, juntament amb l'hospitalitat que caracteritza la gent del poble, fa que els visitants es sentin acollits des del moment en què arriben. A més, un altre aspecte important a subratllar és la facilitat d’aparcament que disposa tant l’hotel com el mateix poble.
Hotel ideal per contactar amb la natura
A primer cop d’ull i un cop arribat a Martinet, t’adones ràpidament de la seva bellesa natural i de la calma que s'hi respira, només interrompuda per l’agradable brogit del riu de La Llosa i que transcorre a tocar de l’Hotel El Niu de Martinet. Envoltat de boscos, camps verds i un paisatge espectacular que convida a l'exploració «Martinet està en plena capçalera del riu Segre, així que és un lloc ideal per qui vol fer activitats a l'aire lliure com senderisme per la Ruta de la Llúdriga, BTT, esquí a pistes com les de La Molina i Masella o a Pas de La Casa o descobrir el Parc dels Búnquers» indica Anna Moyano.
Ubicat a peus del Parc Natural del Cadí-Moixeró, des de la seva obertura l’Hotel El Niu de Martinet ha vist com l’activitat més frenètica es situa de dijous a diumenge «la mitjana fins que ha arribat l’estiu ha estat de gairebé dos nits, això si, fins a finals d’agost tenim estades molt més llargues. Penseu que estem en un lloc de pas, a l’eix transpirinenc, això fa que de moment ens visitin clients de nacionalitats força diverses com ara l’espanyola, la francesa o la belga» diu Anna Moyano. Les reserves es poden fer trucant al +34 634 03 41 14 o mitjançant la seva pàgina web.
Cuina local a La Taula del Niu
Un dels grans atractius de l’Hotel Niu de Martinet és el seu restaurant: La Taula del Niu. Liderat per en Jordi Bonet (director del restaurant) i en Yuri Petlenko (director Food & Beverage), aquest projecte fa vuit mesos que va començar a rodar, oferint servei a les persones allotjades a l’hotel i obert també al client exterior.
La cuina casolana amb un toc contemporani és la protagonista «qui vingui per primera vegada no pot escapar-se de tastar l’albergínia a la brasa amb crema de formatge i vinagreta de tomàquet, també el caneló d’ànec, el cap i pota que el fem és molt bo, les galtes de vedella i el secret de porc confitat. Aquests són els imprescindibles de La Taula del Niu» detalla en Jordi Bonet. Això si, pel més gurmets, no us escapeu sense assaborir el ‘Menú Xuletón’ (55 euros per persona), us el recomanem.
El balanç fins al moment és positiu «estem assolint els objectius que ens havíem marcat, amb un creixement molt progressiu, cada vegada amb més clientela i amb més reserves. De cara a final d’any ens agradaria implementar la carta, amb un apartat de suggeriments» comenta en Jordi Bonet.
Captivar-se per l’encant dels Pirineus
En resum, l'Hotel Niu de Martinet és ideal per aquells que busqueu una escapada relaxada en plena natura sense renunciar a les comoditats modernes. La seva combinació d’hospitalitat, gastronomia local i paisatges inoblidables el converteixen en un destí perfecte per gaudir de la Cerdanya en tot el seu esplendor. Un lloc per relaxar-se, per gaudir de la muntanya i per deixar-se captivar per l’encant dels Pirineus.