Afortunadament encara queden a Barcelona restaurants històrics que van ser pioners de grans cuines emblemàtiques i que ara com ara encara les fan millors que mai. Hom recorda amb nostàlgia aquells fantàstics àpats assaborits fa dècades al Neichel, Reno, Finisterre, Florian, El Dorado Petit, La Dama… i entre ells la Fonda Gaig, a Horta. Sí, afortunadament la retrobem en una millor ubicació a l’Eixample, en un local elegant, ampli i confortable i aquella cuina magnífica de gran producte amb elaboració tradicional del gran mestre cuiner, Gaig.

Carles Gaig va néixer al barri d'Horta, envoltat de fogons a una família dedicada des de 1869 a la cuina a l'anomenada Taberna d'en Gaig.

Carles Gaig.jpg

Carles Gaig

Sempre va ajudar a la seva família però no va ser fins als anys 70 quan la ceguera de la seva mare va fer que agafés les regnes del restaurant en el qual tanta influència va rebre de la seva besàvia y la seva mare i la qual aplica amb seny a les seves receptes de tota la vida.

El seu interès per unir la tradició i la innovació li fan renovar en 1989 el tradicional restaurant i es convertirà en el Restaurant Gaig i que obtindrà una estrella Michelin al 1993.

Al 2004, Carles, la seva dona, Fina Navarro i tot el seu equip, tanquen portes del mític restaurant d'Horta i es traslladen al cor de Barcelona, al barri de l'Eixample, al Hotel Cram amb el nou nom de Gaig en el qual es segueix el seu interès per fusionar la cuina de vanguardia i la de mercat.

Sala Restaurant Gaig 1.jpg

Sala restaurant Gaig

Conèixer la filosofia de Carles Gaig és fàcil, només cal seguir-lo i veure com cada dia visita el Mercat de la Boqueria i comprovar amb quina il·lusió escull personalment els productes que després es cuinaran. Carles rep la matèria prima del restaurant, matí i tarda, perquè afirma: "Quan parlo de peix fresc, es fresc de veritat". Tampoc podem oblidar la seva defensa del producte bo quan opina: "El producte ha de ser manipulat per potenciar les seves característiques, combinant-lo amb altres, sense que aquesta acció sigui agressiva".

L'objectiu de la seva feina es resumeix a la frase que mostra el seu esperit emprenedor: "Sempre mirant al davant sense deixar de mirar enrere".

I continua la seva tasca com a xef fem feliços a tots els paladars que mengen al seu establiment qualsevol plat de la seva extensa carta o el Menú Tradicional (Mar i muntanya, tebi de peu de porc, pop, tonyina i navalles; caneló tradicional, amb crema de tòfona; calamar de xarxa lacat i puré carxofa; morro de bacallà amb la seva emulsió i samfaina; garrí cruixent i desossat maduixes i ceba tendra; la nostra versió de la crema catalana Escuma, toffee i llimona; cocotte de xocolata Grand Marnier i fava tonka), per 68 € o el Menú Gran Àpat: (Ostra marinada al cava i verduretes de temporada; tàrtar de llobarro i gamba de Palamós Raves i caviar de salmó; amanida de llamàntol blau Escalivats i carxofa; caneló tradicional amb crema de tòfona llenguado i caviar Beluga 000 amb parmentier de coliflor i oli de festucs; foie a la brasa amb pa d’espècies, regalèssia i aranja; colomí rostit en dos texturas assortit de formatges; cítrics, coco i mango; textures de xocolata, litxi, cacau 70%, xocolata i fava tonka), per 120 €.

Entre les especialitats de la carta podem recomanar l’amanida de llamàntol blau 39.70; trio de tàrtars (gamba de Palamós, llobarro i tonyina) 27.90; llobarro a la planxa amb textures d’albergínia 38.90; arròs sec de gamba i calamar (20 min) 32.80; filet de bou i textures de patata 27.90; 1/2 Perdiu vermella a l’Alcàntara 32.20; llebre del Pirineu a la “Royale” 37.90; arròs de colomí i ceps (20 min) 24.70. I entre les suggerències diàries, els pèsols ofegats i botifarra negra, 26.50; macarrons del Cardenal, 16.70; lluç amb salsa verda amb navalla, 26.70 € tripa i cap-i-pota amb cigrons; 22.70; poularda de Bresse rostida a la catalana i plats amb tartufo Bianco, com el risotto cremós de ceps, 24.70.

A l’hora de les postres. La nostra crema catalana 8.90; babà al ron i gelat de vainilla 12.90, entre d’altres.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross